Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η εμβολιαστική διαδικασία στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα, με τους κρατούμενους να εμβολιάζονται και να είναι αρκετοί θετικοί ως προς το όλο θέμα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ανθρώπων της φυλακής μέχρι ώρας έχουν εμβολιαστεί πάνω από 100 κρατούμενοι και η διαδικασία συνεχίζεται, με αποτέλεσμα σύντομα το σωφρονιστικό κατάστημα να αναμένεται να πιάσει ένα υψηλό ποσοστό εμβολιασμένων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 600 κρατούμενους που υπάρχουν στις φυλακές της Πάτρας πάνω από 400 είχαν δηλώσει την διάθεση τους για να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, έστω και αν αυτό έφτασε με αρκετή καθυστέρηση, ύστερα από αρκετούς μήνες.

Υπολογίζεται έτσι ότι το ποσοστό των εμβολιασμένων στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου θα ξεπεράσει το 70% και έτσι θα είναι αρκετά κοντά στο τείχος της ανοσίας, με το σωφρονιστικό κατάστημα να έχει θωρακιστεί σε μεγάλο βαθμό απέναντι στον ιό.

Θυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια του τρίτου κύματος υπήρξε μεγάλη διασπορά στις φυλακές της Πάτρας, με πάνω από 150 άτομα να έχουν προσβληθεί, ορισμένα εκ των οποίων αναγκάστηκαν να νοσηλευτούν και να κινδυνέψει η ζωή τους.

Τα εμβόλια που γίνονται στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου είναι μονοδοσιακά, ενώ για τον σκοπό αυτό υπάρχει ενίσχυση σε νοσηλευτικό προσωπικό από το Κέντρο Υγείας της Κάτω Αχαΐας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι εκτός των κρατουμένων έναν μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων και των σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών έχει ήδη εμβολιαστεί.