Την ίδρυση περιφερειακών ιατρείων στις έδρες αστυνομικών υπηρεσιών των δεκατριών μεγάλων πόλεων της χώρας- εκ των οποίων και στην Πάτρα- ανακοίνωσε την Τρίτη ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης.

Το Ιατρείο αυτό θα στελεχωθεί με επιστημονικό προσωπικό το οποίο θα επιλεγεί μέσω προκήρυξης η οποία θα δημοσιευτεί άμεσα σύμφωνα με την αναφερόμενη διαταγή.

Ειδικότερα θα στελεχωθεί από έναν Παθολόγο Ιατρό, από έναν Ψυχίατρο και δύο Ψυχολόγους, ενώ θα εξυπηρετεί τόσο το εν ενεργεία Αστυνομικό προσωπικό των υπηρεσιών των περιφερειακών ενοτήτων Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας αλλά και τους εν αποστρατεία Συναδέλφους μας.

ΠΑΓΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ

Αξίζει να αναφέρουμε πως η ίδρυση ιατρείου ήταν μια από τις βασικές πάγιες διεκδικήσεις της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Αχαΐας.

Μάλιστα, στην τελευταία συνάντηση που είχε πρόσφατα το προεδρείο της ΕΑΥΑ με τον Αρχηγό, είχε τεθεί επί τάπητος το αίτημα και υπήρξε η διαβεβαίωση πως εντός του διμήνου θα λειτουργήσουν τα περιφερειακά ιατρεία στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ., τα οποία θα στελεχώνονται από ψυχίατρο, δύο ψυχολόγους και παθολόγο.

"Η Ένωση μας χαιρετίζει την απόφαση αυτή του Αρχηγού του Σώματος αφού η ίδρυσή δομής πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας για το Αστυνομικό προσωπικό της περιοχής αποτελούσε βασική διεκδίκηση μας, με σειρά παρεμβάσεων προς τον
Υπουργό, τον ίδιο τον Αρχηγό, τους Βουλευτές της Αχαΐας αλλά και τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών, ιδίως κατά το τρέχον και περασμένο έτος, λόγω και της διάδοσης της πανδημίας του ιού covid19.

Είναι σίγουρο ότι η απόφαση αυτή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας θα συμβάλει τα μέγιστα στην αναβάθμιση της υγειονομικής κάλυψης του Αστυνομικού προσωπικού με αμεσότητα και αποτελεσματικότητα" αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Αχαΐας.