«Φωτιά» έχει πάρει τις τελευταίες ημέρες το τηλέφωνο στην αρμόδια υπηρεσία του Κοινωνικού Οργανισμού, με γονείς που θέλουν να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες για τα vouchers για τα δημοτικά βρεφοκομεία, τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και τα αντίστοιχα προγράμματα ΚΔΑΠ που εφαρμόζει ο δήμος.

Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο όμως οι αιτήσεις γίνονται πλέον ηλεκτρονικά, χωρίς να χρειαστεί να γίνει αυτό που βλέπαμε τα προηγούμενα έτη, με γονείς και συγγενείς να… κατασκηνώνουν έξω από τα γραφεία του Κοινωνικού Οργανισμού στην οδό Γούναρη για να προλάβουν να πάρουν μια θέση στην δομή της αρεσκείας τους.

Η κατάρτιση των θέσεων, άλλωστε, γίνεται μέσω του υπουργείου Εργασίας, ενώ τα χρήματα που αντιστοιχεί το κάθε voucher για το κάθε παιδί, ανέρχονται σε ένα ποσό κοντά στα 2.500 ευρώ.

Σε ότι αφορά τις θέσεις στις δομές του δήμου, δηλαδή στα δημοτικά βρεφοκομεία και στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς τα πράγματα θα είναι περίπου στο επίπεδο που κυμαίνονταν και πέρυσι.

Κοντά στα 350 με 400 παιδιά για τα δημοτικά βρεφοκομεία, πάνω από 600 παιδιά για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και γύρω στα 350 για τα προγράμματα ΚΔΑΠ του δήμου.

Θυμίζουμε ότι λόγω της βαρύτητας που έχει δώσει η δημοτική αρχή στις δομές αυτές, αναβαθμίζοντας τες και αυξάνοντας τις υπηρεσίες τους δεν είναι λίγοι οι γονείς που τις επιλέγουν και τις προτιμούν για τα βρέφη και τα νήπια τους.

Φέτος το ενδιαφέρον αυτό αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερο, ενώ στον Κοινωνικό Οργανισμό ευελπιστούν να μην μείνουν πολλά παιδάκια έξω από τις δομές του δήμου, αλλά και να μην υπάρξει καμία υποχρηματοδότηση από την κυβέρνηση και το υπουργείο.

Θυμίζουμε ότι η λειτουργία των δομών αυτών συνεχίζεται κανονικά μετά το τέλος του lockdown, η χρονιά σταματάει στα τέλη του Ιουλίου και τα μαθήματα ξεκινούν και πάλι από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά, με τους εργαζόμενους γονείς να έχουν βρει μία λύση για να αφήσουν κάπου το παιδί τους τις ώρες που αυτοί θα δουλεύουν, έτσι ώστε να περνούν δημιουργικά τον χρόνο τους.