Το πρώτο εμβολιαστικό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, έχει «κλειδώσει» και η επικοινωνία που έγινε μεταξύ του πρύτανη του ακαδημαϊκού ιδρύματος, Χρήστου Μπούρα, τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, αλλά και την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, είχε αυτόν τον σκοπό.

Το εμβολιαστικό κέντρο που θα γίνει στην Πανεπιστημιούπολη θα είναι το πρώτο του ιδρύματος, έχοντας σαν στόχο την αύξηση των εμβολιασμών στους φοιτητές, με φόντο πάντα το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού εμβολίου.

Στην Πανεπιστημιούπολη συγκεντρώνεται και ο μεγαλύτερος όγκος των φοιτητών στην Πάτρα, κατά συνέπεια οι σπουδαστές αποκτούν πρόσβαση στον εμβολιασμό τους, σε μια διαδικασία που αναμένεται να είναι απλή και σύντομη.

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνονται εκ νέου προσπάθειες της πρυτανικής αρχής, με συζητήσεις με τα αρμόδια υπουργεία, προκειμένου να δημιουργηθούν εμβολιαστικά κέντρα και στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το μεγάλο στοίχημα για τη διοίκηση του Πανεπιστημίου Πατρών είναι από τον Σεπτέμβριο και μετά, με την εμβολιαστική διαδικασία να προχωρά και τους σπουδαστές να εμβολιάζονται, να επιστρέψει η κανονικότητα για το ίδρυμα που δεν είναι άλλη από την δια ζώσης εκπαίδευση.

Σύμφωνα με την ακαδημαϊκή κοινότητα και ένα μεγάλο μέρος των φοιτητών η εξ αποστάσεως εκπαίδευση που ακολούθησαν στο σύνολο των σχολών του ιδρύματος, είχε ένα αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα των σπουδών τους και πρέπει να σταματήσει.

Επιπλέον, δημιούργησε σημαντικά προβλήματα στις σχολές εκείνες που έχουν αρκετά εργαστήρια και που η παρακολούθηση τους θα έπρεπε να είναι δια ζώσης. Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών είναι από αυτούς που από την πρώτη στιγμή τοποθετήθηκε υπέρ των εμβολιασμών, τονίζοντας ότι είναι η μοναδική λύση για την επιστροφή στην κανονικότητα των ακαδημαϊκών σπουδών.

Μάλιστα, σε αναρτήσεις του στο facebook έχει προχωρήσει σε δημόσιες εκκλήσεις προς τους φοιτητές, στους εργαζόμενους, αλλά και στο διδακτικό προσωπικό στο να κάνουν το εμβόλιο, να εμπιστευτούν την επιστήμη και να ξεκινήσει η δια ζώσης εκπαίδευση στις εφτά σχολές, αλλά και στα 35 τμήματα του ακαδημαϊκού ιδρύματος.