Ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο πρίγκιπας του λαϊκού τραγουδιού, ο ανεπανάληπτος αυτός τραγουδιστής που σκόρπισε ρίγη συγκίνησης σε όλο το πανελλήνιο, με το φευγιό του από τη ζωή, είχε έρθει αρκετές φορές στην Πάτρα.

Τόσο την χρυσή εποχή της δεκαετίας του ’60 και του ’70 που έγραψε τις δικές του σελίδες με τις μοναδικές του επιτυχίες, όσο και αργότερα στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και στις αρχές της νέας χιλιετίας.

Συνεντεύξεις όμως δεν έδινε με ευκολία. Ούτε στην Αθήνα, ούτε στην Πάτρα. Ωστόσο, ο Πατρινός δημοσιογράφος Παναγιώτης Ρηγόπουλος, έχοντας πάρει δεκάδες συνεντεύξεις από πολλούς μεγάλους καλλιτέχνες της χώρας και όχι μόνο, δεν θα μπορούσε να μην κάνει το ίδιο και για τον πρίγκιπα του λαϊκού τραγουδιού.

Ήταν το 2000 στο χειμερινό «Χάραμα» που στεγαζόταν στην Μαιζώνος μετά την Παπαφλέσσα, όταν ο Παναγιώτης Ρηγόπουλος, πήρε συνέντευξη στο καμαρίνι του νυχτερινού κέντρου από τον μεγάλο αυτόν καλλιτέχνη.

Λίγο πριν από την εμφάνιση του στην πίστα. Στο πλευρό του ήταν η σύζυγος και στήριγμα του Άντζελα Γκρέκου. Ο ίδιος ο Παναγιώτης Ρηγόπουλος περιγράφει σε ανάρτηση του την γνωριμία μαζί του ως εξής σε ένα κείμενο που έχει τίτλο: «Όταν γνώρισα τον μύθο».

Μέσα σε λίγες λέξεις ο έμπειρος δημοσιογράφος τα λέει όλα για αυτή την τεράστια προσωπικότητα του Τόλη Βοσκόπουλου γράφοντας τα εξής: «Δεν ήταν απλά ένας τεράστιος ερμηνευτής και επιτυχημένος συνθέτης διαχρονικών επιτυχιών.

Ο Βοσκόπουλος διέθετε ένα μεγάλο εκτόπισμα, μια εγγενή ευγένεια και μια ιδιαίτερα ξεχωριστή αύρα ανθρώπου, που τον καθιστούσαν - δίκαια- μοναδικό. Όταν τον γνώρισα, με την ευκαιρία μιας αποκλειστικής συνέντευξης που μου είχε δώσει, μου έκανε εντύπωση η αφοπλιστική  σεμνότητα, η αρχοντιά και η αψιμυθιωτη αγάπη που εξέπεμπε. Ευτυχισμένος, που είχα την τύχη να τον γνωρίσω από κοντά...».

Οι φωτογραφίες είναι από το facebook και από τη συνέντευξη που του είχε πάρει.