Χωρίς γιατρούς παραμένει το αεροδρόμιο του Αράξου, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει σε μία από τις κεντρικές πύλες εισόδου της χώρας το εξιδεικευμένο κλιμάκιο για να προχωρά σε ελέγχους στους τουρίστες που καταφτάνουν από διάφορα μέρη του εξωτερικού.

Το πρόβλημα αυτό ισχύει από την αρχή της τουριστικής σεζόν και παρόλο που το έχουν επισημάνει από το ξεκίνημα του καλοκαιριού οι αρμόδιοι του κρατικού αερολιμένα, τίποτα δεν έχει γίνει μέχρι ώρας.

Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Γιώργο Γκουβίτσα οι γιατροί και οι νοσηλευτές που την περασμένη σεζόν έκαναν τους ελέγχους και βρίσκονταν στην πύλη εισόδου, έχουν φύγει και έχουν στελεχώσει το mega εμβολιαστικό κέντρο της Πάτρας.

Πρόκειται για υγειονομικό προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας. Έτσι το αεροδρόμιο του Αράξου ξέμεινε από γιατρούς και νοσηλευτές που γνωρίζουν να κάνουν rapid test η pcr, ανάλογα με τα μέτρα που ορίζει το πρωτόκολλο.

Η παρουσία τους όμως είναι απαραίτητη αφού υπάρχει κίνδυνος διασποράς και χρειάζεται ακόμα παραπάνω από τη στιγμή που το αεροδρόμιο του Αράξου ανοίγει τις πύλες του για τους Ρώσους επισκέπτες, κάτω από αυστηρά μέτρα και ελέγχους.

Σύμφωνα με τους ιθύνοντες του αεροδρομίου του Αράξου και ύστερα από τις δεσμεύσεις που έλαβαν, το κενό αυτό αναμένεται να καλυφθεί με κάθε τρόπο μέχρι το τέλος του μήνα. Το πιθανότερο είναι να γίνουν απευθείας προσλήψεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ειδικά για τον σκοπό αυτόν.