Ένας 38χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για σύσταση συμμορίας και διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία συνελήφθη το Σάββατο 17 Ιουλίου στη Μύκονο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση περιλαμβάνει άλλα δύο άτομα συνεργούς του συλληφθέντα.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικών καταγγελιών, συνδυαστικής αξιοποίηση στοιχείων και μελέτης του τρόπου ενέργειας (modus operandi) των δραστών, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει από αρχές του Ιουλίου 2021 εγκληματική ομάδα (συμμορία) και προέβαιναν σε διάπραξη κλοπών από πολυτελείς κατοικίες αφαιρώντας χρήματα, τιμαλφή ειδή ρουχισμού-ένδυσης και ηλεκτρονικές συσκευές .

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ως προς τη σύλληψη, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου περιπολούντες αστυνομικοί εντόπισαν επ’ αυτοφώρω τους δράστες κατά το χρόνο που επιχειρούσαν να μπουν σε περιφραγμένο χώρο κατοικίας και έπειτα από πεζή καταδίωξη κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 38χρονο.

Η αξία των κλοπιμαίων υπολογίζεται πάνω από 630.390 ευρώ

Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας προσδιορίστηκε η εγκληματική τους δραστηριότητα και εξιχνιάστηκαν άλλες πέντε περιπτώσεις κλοπής (δύο σε απόπειρα και τρεις τετελεσμένες) το χρονικό διάστημα από την Τετάρτη 7 έως την Κυριακή 11 Ιουλίου ενώ η αξία των κλοπιμαίων υπολογίζεται πάνω από 630.390 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου. Σημειώνεται ότι, από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες στο Νότιο Αιγαίο έχει τεθεί σε εφαρμογή ενισχυμένο πρόγραμμα ασφάλειας και αστυνόμευσης, ανταποκρινόμενες με κάθε δυνατό τρόπο στη διασφάλιση ενός σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος για τους πολίτες, καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.