«Πόλος» έλξης έχει γίνει το Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας για την διεξαγωγή διεθνών διοργανώσεων και μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην Πάτρα θα πραγματοποιηθεί η διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου για το Τσάμπιονς Λιγκ Κωφών και Βαρήκοων του 2022 ("Deaf Champions League"). Οι αγώνες του πρωταθλήματος αυτού θα ξεκινήσουν στις 20 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 27 του ίδιου μήνα.

Ήδη η διοργάνωση έχει «κλειδώσει» αφού αρμόδιο κλιμάκιο, μέλη της επιτροπής αξιολόγησης και ελέγχου, βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Πάτρα και έμεινε αρκετά ικανοποιημένο από τα όσα είδε.

Πλέον οι διαδικασίες, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προχωρούν και το μόνο που απομένει είναι να επισημοποιηθεί η διοργάνωση αφού ήδη έχουν πέσει οι υπογραφές ανάμεσα στον δήμο και την επιτροπή, έχοντας υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας.

Τα μέλη της επιτροπής, εκτός της αυτοψίας που έκαναν στις γηπεδικές εγκαταστάσεις του Σταδίου, πέρασαν από το κέντρο της Πάτρας και είδαν από κοντά το αν έχει δυνατότητες η πόλη για να φιλοξενήσει μια τέτοια μεγάλη διοργάνωση.

Τα συμπεράσματα που έβγαλαν ήταν θετικά και έτσι η διοργάνωση είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα γίνει στην Πάτρα. Πρόκειται για μία διοργάνωση που εκτός του αθλητικού ενδιαφέροντος, αναμένεται να φέρει αρκετό κόσμο στην πόλη.

Είναι χαρακτηριστικό πως θα πάρουν μέρος στο τουρνουά 16 ομάδες ανδρών από 14 διαφορετικές χώρες οι οποίες θα χρησιμοποιήσουν το κεντρικό στάδιο του Παμπελοποννησιακού, ενώ οχτώ ομάδες γυναικών θα αγωνιστούν σε γήπεδα 7Χ7.

Μαζί με τους αθλητές στους ανθρώπους που θα φιλοξενηθούν για τουλάχιστον εννιά μέρες στην Πάτρα θα πρέπει να προσθέσουμε τους προπονητές, τους συνοδούς, αλλά και τους αξιωματούχους των αγώνων. Καταλαβαίνει έτσι εύκολα κανείς ότι η διοργάνωση θα ενισχύσει οικονομικά την αγορά της Πάτρας.

Συμπερασματικά το Παμπελοποννησιακό Στάδιο και η αναβάθμιση που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια από την δημοτική αρχή, το βάρος που έχει δοθεί στην συντήρηση και στην φροντίδα αυτού του στολιδιού, φέρνει στην Πάτρα σημαντικές διοργανώσεις και δίνει στην πόλη την ώθηση που χρειάζεται για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού.