Η Πάτρα από την Πέμπτη 22 Ιουλίου και για τέσσερις ημέρες «αγκαλιάζει» το χορό, το τραγούδι και τη μουσική, μέσα από την διοργάνωση του Μουσικού και Χορευτικού ανταμώματος.

Η πλατεία υψηλών Αλωνίων και το Νότιο Πάρκο αντίστοιχα, θα μετατραπούν σε εστίες φιλοξενίας και ανάδειξης ιδιαίτερων μουσικών και φωνητικών ακουσμάτων καθώς και χορών από όλη την Ελλάδα.

Πρωταγωνιστές του τετραημέρου 27 χορευτικά σχήματα από την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή (και όχι μόνο), 10 χορωδίες, φωνητικά και μουσικά σύνολα, τα οποία κάθε ένα ξεχωριστά και όλα μαζί, θα αφήσουν την σφραγίδα τους στις φετινές εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ.

Στο πλαίσιο του ανταμώματος, το Νότιο Πάρκο, από τις 22 έως και τις 24 Ιουλίου, στις 8.30 το βράδυ και για τέσσερις ώρες περίπου θα είναι το σημείο φιλοξενίας και ανάδειξης χορών από όλη την Ηπειρωτική και Νησιωτική Ελλάδα, τον πόντο και τη Μικρά Ασία.

Η πλατεία Υψηλών Αλωνίων, από την Παρασκευή 23 Ιουλίου ως και την Κυριακή 25 Ιουλίου, στις 8.30 το βράδυ θα μετατρέπεται σε σκηνή φιλοξενίας χορωδιών και συνόλων, τα οποία θα «πλημμυρίσουν» την πόλη με μοναδικά ακούσματα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΟΣ

ΝΟΤΙΟ ΠΑΡΚΟ
ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ – ΧΟΡΟΙ

ΠΕΜΠΤΗ 22/7/2021

Μακρυγιάννη – Πελοπόννησος, Σαραβάλι – Ήπειρο, Αχαϊκό Εργαστήρι – Πελοπόννησος, Αγυιά – Μακεδονία, Πύλη Πολιτισμού – Πελοπόννησος, Χορευτικό Δασκάλων - ΤΕΙ – Ιόνιο, Πανηπειρωτικός – Ήπειρος, Άνω Συχαινά – θράκη, Παγκαλαβρυτινός – Πελοπόννησος

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/7/2021

Πανεπιστήμιο – Λάτιν, Λεύκα, Κρήνη– Κύθηρα, Χορευτικό Τμήμα Π.Ο. Δήμου Πάτρας, Ρωμανού – Κρήτη, Κατσίκης – Θεσσαλία, Λαϊκό Μουσικοχορευτικό Εργαστήρι Πάτρας – Μακεδονία, Αμπελόκηποι – Βόρειο Αιγαίο.

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/7/2021

Δαφνούλα – Κεφαλονιά, Σκιαδά – Αιγαίο, Μεσολόγγι – Μεσολογγίτικα, Αλισός – Ποντιακά, Μέγαρα - Μέγαρα Λιμνωχώρι – Έβρο, Μωραϊτες – Πελοπόννησο, Παμμικρασιατικός - Μικρά Ασία, Φάρος Ποντίων - Ποντιακά

ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΥΨΗΛΩΝ ΑΛΩΝΙΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΧΟΡΩΔΙΕΣ - ΣΥΝΟΛΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/7 (20.30)

(κατά σειρά εμφάνισης)
1. Χορωδία «ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ»
2. Χορωδία “BEL CANTES” – Εγλυκάδας
3. «CORO AVANTI» Μικτό Φωνητικό Σύνολο «ΟΡΦΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ»
4. Χορωδία Ενηλίκων “CANTELENA”
5. Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Ζαβλανίου

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/7 (20.30)

(κατά σειρά εμφάνισης)
1. Χορωδία Λευκαδίων “SANTA MAURA”
2. Σωματείο Χορωδία «ΑΝΤΗΧΩ»
3. Φωνητικό Σύνολο Πάτρας ‘Vocal”
4. «Χορωδία Δωματίου» Δημοτικού Ωδείου

ΚΥΡΙΑΚΗ 25/7, ώρα 21.30

Μικρό Σύνολο Παραδοσιακών Οργάνων του Δημοτικού Ωδείου Πάτρας: Συναυλία: Παράδοση & Ρεμπέτικο. Νίκος Μήλας – βιολί, Χριστίνα Κουκή- σαντούρι, Σέργιος Βούλγαρης- κρουστά, Δήμητρα Τσατσού- τραγούδι, Ευγένιος Βούλγαρης- ούτι, τραγούδι Επιμέλεια : Ευγένιος Βούλγαρης
• Για την είσοδο του κοινού στις συναυλίες και στις Θεατρικές παραστάσεις που πραγματοποιούνται σε ανοιχτούς χώρους δεν απαιτείται rapid test ή self test ούτε πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η είσοδος γίνεται με τη χρήση της μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των παραστάσεων και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ