Υπέρ της άποψης της ανακρίτριας ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν μπορεί να προφυλακιστεί εκ νέου για τις δύο καινούργιες κατηγορίες βιασμού, καθώς βρίσκεται ήδη προφυλακισμένος για ομοειδείς πράξεις τάχθηκε το συμβούλιο πλημμελειοδικών με βούλευμα που εξέδωσε σήμερα.

Το ζήτημα είχε ανακύψει μετά την πρόσφατη συμπληρωματική απολογία του προφυλακισμένου σκηνοθέτη, καθώς είχε υπάρξει διαφωνία μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέα για την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.

Το συμβούλιο τάχθηκε υπέρ της άποψης ότι δεν μπορεί να εκδοθεί νέο ένταλμα προσωρινής κράτησης, καθώς ισχύει το παλιό. Ο Δημήτης Λιγνάδης θα παραμείνει προφυλακισμένος, χωρίς όμως να παρατείνεται το 18μηνο της προσωρινής κράτησης.

Ο συνήγορος υπεράσπισης Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας δήλωσε:

«Υπέρ της απόψεως του επικεφαλής του γραφείου μας κου Αλεξίου Κούγια και της απόψεως της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας κας Μπότση ετάχθη το Τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο εκλήθη να επιλύσει τη διαφωνία που ανεδείχθη με την αντίθετη άποψη του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών κου Ελευθεριάνου και αποφάσισε να μην εκδοθεί νέο ένταλμα προσωρινής κρατήσεως κατά του εντολέως μας κου Δημητρίου Λιγνάδη για τις 2 νέες περιπτώσεις φερομένων βιασμών, για τις οποίες κατηγορείται (συνολικά είναι 4 οι κατηγορίες βιασμού που αντιμετωπίζει), και κατ’ αυτό τον τρόπο το ανώτατο χρονικό πλαίσιο της προσωρινής του κρατήσεως περιορίζεται στους 18 μήνες.

Η πρόταση του Εισαγγελέως που υπεβλήθη προς το Συμβούλιο ήταν αντίθετη, αλλά δεν έγινε δεκτή από την Πρόεδρο Πρωτοδικών κα Χρυσού και τους Δικαστές που συμμετείχαν στο Συμβούλιο ομόφωνα».