Δεν είναι λίγα τα παράπονα που γίνονται από Πατρινούς συμπολίτες για την κατάσταση που υπάρχει στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Πάτρας από πλευράς μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού. 

Τόσο στα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ, όσο και στα δρομολόγια του Προαστιακού. Μπορεί η κίνηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς σε γενικές γραμμές να είναι πεσμένη, όμως, στα ελάχιστα δρομολόγια που υπάρχει ζήτηση, αρκετές φορές επικρατεί συνωστισμός.

Σύμφωνα με τους συμπολίτες η κίνηση στα δρομολόγια που έχουν να κάνουν με παραθαλάσσια μέρη, κοντά στην Πάτρα, κυρίως στην Πλαζ, είναι αρκετά αυξημένη με τους επιβάτες να συνωστίζονται, ακόμα και αν οι περισσότεροι από αυτούς φορούν μάσκες.  

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που μας μεταφέρουν, κυρίως από τα δρομολόγια των απογευματινών ωρών και των βραδινών, όταν ο κόσμος φεύγει από την Πλαζ με τα λεωφορεία της γραμμής.

Θυμίζουμε ότι βρισκόμαστε στην εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα, κατά συνέπεια θα πρέπει τα μέτρα να γίνουν ακόμα πιο αυστηρά, έστω και αν το Αστικό ΚΤΕΛ έχει αυξήσει σε μεγάλο βαθμό τα δρομολόγια του για την Πλαζ.

(Η φωτογραφία είναι από την Σταυρούλα Λύτρα).