Οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν τη μεγαλύτερη εστία μολύνσεων covid-19, με περισσότερο από το 80% του πληρώματος ενός αντιτορπιλικού που συμμετέχει σε περιπολίες κατά πειρατών στον Κόλπο του Άντεν να βρίσκεται θετικό στον κορωνοϊό.

Αν και τα 247 αυτά κρούσματα δεν συνδέονται με τις εγχώριες μολύνσεις στη Νότια Κορέα, καθώς το αντιτορπιλικό αναχώρησε τον Φεβρουάριο για την αποστολή του, το ξέσπασμα αυτό των μολύνσεων σημειώνεται την ώρα που η χώρα είναι αντιμέτωπη με το χειρότερο κύμα covid-19 μέχρι στιγμής.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοίνωσε σήμερα ότι μόλις 50 από τα 301 μέλη του πληρώματος του αντιτορπιλικού βρέθηκαν αρνητικά στον κορωνοϊό, με τις πρώτες μολύνσεις να ανακοινώνονται στις 15 Ιουλίου. Οι αρχές έχουν αρχίσει να μεταφέρουν τους ασθενείς πίσω στη Νότια Κορέα, ενώ το πλοίο θα οδηγήσει πίσω στη χώρα αναπληρωματική ομάδα.
Το νέο κύμα του κορωνοϊού οφείλεται κυρίως στο πιο μεταδοτικό παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα

Στο μεταξύ χθες Κυριακή στη Νότια Κορέα καταγράφηκαν 1.252 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με τον αριθμό των νέων μολύνσεων να παραμένει πάνω από τα 1.100 για σχεδόν δύο εβδομάδες. Το νέο κύμα του κορωνοϊού οφείλεται κυρίως στο πιο μεταδοτικό παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα.

Μέχρι στιγμής στη Νότια Κορέα, έχουν εντοπιστεί 179.203 κρούσματα covid-19 και έχουν καταγραφεί 2.058 θάνατοι από τη νόσο. Περίπου το 31,4% των 52 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά του covid-19, ενώ το 12,7% έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Χάρη κυρίως στον εμβολιασμό των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων, στο κύμα αυτό της επιδημίας δεν παρατηρείται, προς το παρόν, μεγάλη άνοδος των νοσηλειών ή των θανάτων, με το ποσοστό θνητότητας να βρίσκεται στο 1,15% και τον αριθμό των σοβαρών κρουσμάτων να ανέρχεται σε 185.