Σε αναμμένα κάρβουνα παραμένουν οι επιχειρηματίες στη Μύκονο οι οποίοι εναντιώνονται στο μίνι lockdown που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για το νησί των ανέμων, καθώς όπως εκτιμούν δεν υπάρχουν περιθώρια και η φετινή τουριστική περίοδος να πάει χαμένη.

Προ ημερών, ο πρόεδρος του Σωματίου Επιχειρήσεων και Επαγγελματιών Χώρας Μυκόνου, Ηρακλής Ζησιμόπουλος είχε περιγράψει στο iefimerida.gr την κατάσταση που επικρατεί στο νησί, μετά ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά. Όπως είπε οι ακυρώσεις έπεσαν βροχή, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα λάθος μήνυμα στις καρδιά του καλοκαιριού που υποθηκεύει το μέλλον του νησιού.

Μάλιστα, την επομένη των ανακοινώσεων Χαρδαλιά οι επιχειρηματίες της Μυκόνου με ανακοίνωσή τους, ζητούσαν εξειδίκευση των μέτρων, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν απαγόρευση μουσικής και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 01:00 έως τις 06:00 το πρωί.

Νέες προτάσεις από τους επιχειρηματίες της Μυκόνου

Ωστόσο, πριν από μερικές ώρες, τα δύο σωματεία της Μυκόνου επανήλθαν με νέα ανακοίνωση με προτάσεις για αναθεώρηση της απόφασης, αφού όπως τονίζουν αμέσως μόλις τα καταστήματα έκλεισαν στις 01:00 παρατηρήθηκε έντονος συγχρωτισμός στα σοκάκια του νησιού.

Συγκεκριμένα, το Σωματείο Επιχειρήσεων και Επαγγελματιών Χώρας Μυκόνου (ΣΕΕΧΩΜ) και το Σωματείο Επιχειρήσεων Διασκέδασης & Εστίασης Μυκόνου (ΣΕΔΕΜ) ζητούν αναθεώρηση των μέτρων προκειμένου να μην «στοχοποιείται η ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού». Μάλιστα ανάμεσα στις προτάσεις που παραθέτουν βρίσκεται «πριμ» 150 ευρώ στους εργαζόμενους που εμβολιάζονται.

Συγκεκριμένα, οι επιχειρηματίες της Μυκόνου προτείνουν:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους της χώρας της Μυκόνου και οπουδήποτε υπάρχουν φαινόμενα συγχρωτισμού.
Εμβολιασμό των εργαζομένων με το μονοδοσικό εμβόλιο, ενώ οι επιχειρήσεις προτίθενται να πριμοδοτήσουν τους εργαζομένους που εμβολιάζονται με 150 ευρώ.
Όποιοι επισκέπτες δεν είναι εμβολιασμένοι ή δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης να ανανεώνουν το GreenPass τους ανά 72 ώρες με Rapid test ή PCR,

Ακόμη, οι επιχειρηματίες ζητούν εντονότερη παρουσία κλιμακίων του ΕΟΔΥ στο νησί για να διευκολυνθεί η διενέργεια πολλαπλών rapid test στους ανεμβολίαστους, ενώ όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους προτίθενται να τους παρέχουν και διαμονή. Καταληκτικά, στην κοινή τους ανακοίνωση τα δύο σωματεία ζητούν επίσης την αύξηση των δωματίων καραντίνας στο νησί.