Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπει κανείς άτομα να κοιμούνται στην Τριών Ναυάρχων. Τόσο στο κάτω μέρος του πεζόδρομου, κοντά στην Ρήγα Φεραίου, όσο και στο πάνω μέρος δίπλα από την παιδική χαρά.

Αντίθετα είναι μία εικόνα που κοντεύουμε να συνηθίσουμε όπως και πολλές ακόμα από αυτές που συμβαίνουν γύρω μας και κάποτε μπορεί να μας παραξένευαν.

Οι φωτογραφίες όμως του Δημήτρη Τζελέπη κάνουν εδώ και ορισμένες ώρες τον γύρο του διαδικτύου. Δύο άτομα κοιμούνται σε στρώματα τοποθετημένα στην πλατεία κάτω από τις νεραντζιές, έχοντας δίπλα τους κάποια λιγοστά ρούχα και ένα μπουκάλι νερό.

Σύμφωνα με κατοίκους της Τριών Ναυάρχων δεν είναι τα μόνα άτομα που συχνά κοιμούνται στον πεζόδρομο με τις νεραντζιές. Τις προάλλες στο πάνω μέρος του πεζόδρομου, δίπλα από την παιδική χαρά είχαν συναντήσει ένα ζευγάρι που κοιμόταν την νύχτα εκεί, έχοντας δίπλα τους ένα μωράκι.

Παρόμοιες εικόνες αντικρίζει κανείς και σε άλλα σημεία της Πάτρας, από την παραλιακή ζώνη, το Νότιο Πάρκο και τον μώλο της Αγίου Νικολάου έως την πλατεία Ομόνοιας.

Τραγικές ιστορίες, χωρίς να έχουν τέλος και με την πολιτεία να αδυνατεί να βρει μία λύση για αυτούς τους ανθρώπους που μοιάζουν να είναι αφημένοι στη μοίρα τους.