Οι ΗΠΑ έχουν χορηγήσει μέχρι τώρα, 337.740.358 δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 στη χώρα, ανακοίνωσαν τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Οι αριθμοί αυτοί καταγράφουν αύξηση σε σχέση με τις 337.239.448 δόσεις που τα CDC ανακοίνωσαν ότι είχαν χορηγήσει μέχρι το Σάββατο. Στις ΗΠΑ έχει ξεκινήσει μια συζήτηση για τους λόγους που ο εμβολιαστικός ρυθμός έχει επιβραδυνθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα.

Είναι ενδεικτικό πως ο αριθμός των πλήρως εμβολιασμένων, αντιπροσωπεύει περίπου το 55% του πληθυσμού και πλέον, η χώρα βρίσκεται πίσω από την Ευρώπη σε ό, τι αφορά στην εμβολιαστική κάλυψη.
186 εκατ. πολίτες έχουν λάβει έστω τη μία δόση

Η υπηρεσία ανακοίνωσε ότι 186.038.501 άνθρωποι είχαν λάβει τουλάχιστον μία δόση των εμβολίων, ενώ 161.232.483 άνθρωποι είχαν εμβολιαστεί πλήρως έως σήμερα το πρωί, Κυριακή.

Ο απολογισμός των CDC περιλαμβάνει τα εμβόλια δύο δόσεων της Moderna και των Pfizer/BioNTech, καθώς και το μονοδοσικό της Johnson & Johnson.

Επίθεση Μπάιντεν στα social media για τους εμβολιασμούς

Ο Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε την Παρασκευή τα social media και τα Fake News που διακινούνται εκεί, για τους ενδοιασμούς πολιτών να κάνουν το εμβόλιο, γεγονός που κοστίζει σε ζωές. Στην κριτική αυτή απάντησε το facebook που χαρακτήρισε αβάσιμες τις κατηγορίες του Αμερικανού προέδρου.

Ωστόσο, ο στόχος της διοίκησης Μπάιντεν για εμβολιασμό 70% του πληθυσμού ως την 4η Ιουλίου δεν επετεύχθη και ο Λευκός Οίκος αναζητά τρόπους να αναθερμάνει την εμβολιαστική του καμπάνια.