Η κατάσταση στην Κρήτη έχει ξεφύγει, οι μολύνσεις αυξάνονται δραματικά και ο φόβος κυρίως για τους επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης για την επιδημιολογική εικόνα του νησιού και το μοντέλο… Μυκόνου που είναι προ των πυλών, φέρνει ανασφάλεια και αγωνία!

Μέσα σε αυτό το κλίμα η είδηση για ένα κρούσμα σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στο Ηράκλειο, είναι πιο επίκαιρη από πότε, την ώρα μάλιστα που το ζήτημα των ανεμβολίαστων εργαζομένων στα γηροκομεία, αποτελεί το πρώτο στοίχημα για την υποχρεωτικότητα των εμβολίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive, ο ηλικιωμένος έκανε μέσα στο χειμώνα κανονικά και τις δυο δόσεις του εμβολίου. Πριν από λίγες μέρες ειδοποιήθηκαν οι δικοί του πως νόσησε με κορονοιό και εύλογα γεννιέται η απορία πως μεταφέρθηκε στη δομή ο ιός.

Η αγωνία είναι μάλιστα μεγαλύτερη καθώς υπάρχουν δεκάδες τρόφιμοι κοντά του. Επίσης είναι άγνωστο εάν στη συγκεκριμένη δομή υπάρχουν ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι και πόσοι είναι αυτοί! Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ηλικιωμένος πλέον νοσηλεύεται στην κλινική Covid του ΠΑΓΝΗ.