Το μουσικό ταξίδι του Διεθνούς Φεστιβάλ στις γειτονιές της Πάτρας ξεκίνησε και φέτος το καλοκαίρι τηρώντας πάντα όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. 

Έτσι την Παρασκευή 16 Ιουλίου ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ζαβλανίου φιλοξένησε το λαϊκό – ρεμπέτικο μουσικό σχήμα της Πάτρας Rempet Motiv Orchestra στο γήπεδο Ζαβλανίου με μια συναυλία που ξεσήκωσε τους κατοίκους της γειτονιάς του Ζαβλανίου με τα γνώριμα τραγούδια. Η πρέδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζαβλανίου Ελένη Λέκκα άνοιξε την εκδήλωση ενώ η χορευτική παράσταση του χορευτικού τμήματος του συλλόγου που προηγήθηκε της συναυλίας ζέστανε την ατμόσφαιρα που απογείωσαν οι Rempet Motiv που απαρτίζουν οι  Σταύρος Ξιούρας, Φίλιππος Θεοδωρόπουλος, Νίκος Αβραντινής, Γιώργος Πισπιρίγκος και Αλέξανδρος Πώχος. 


Όπως ανέφερε το μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Χριστίνα Κλωνιζάκη, πριν την έναρξη της συναυλίας, η δημοτική αρχή και αυτή τη χρονιά θεωρεί καθήκον της να στηρίξει έμπρακτα, τους ανθρώπους στο χώρο του πολιτισμού, πόσο μάλλον της πόλης μας, που δοκιμάστηκαν όσο κανένας, με τους πολιτιστικούς συλλόγους κλειστούς και τους ανθρώπους της τέχνης στην ανεργία και το Φεστιβάλ στις γειτονιές με τα τοπικά καλλιτεχνικά σχήματα είναι σε αυτή την κατεύθυνση. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκτός από μέλη του ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού, ο αντιδήμαρχος Πατρέων Τάκης Πετρόπουλος, περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου  Αγυιάς – Τερψιθέας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρόης.