Υλικά

5 μερίδες

500 γρ Φιδέ ψιλό,
500γρ ρύζι για ριζότο,
200γρ ελαιόλαδο,
1 1/2 του κιλού ζωμό λαχανικών ή άλλον της επιλογής σας,
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε σε μια βαθιά κατσαρόλα, το ελαιόλαδο τον φιδέ μας τριμμένο και αλατίζουμε,έπειτα βάζουμε την κατσαρόλα μας σε μέτρια φωτιά, και ροδίζουμε τον φιδέ μας μέχρι να πάρει βαθύ καστανό χρώμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε τον ζωμό των λαχανικών μας το πιπέρι και περιμένουμε να φτάσει σε σημείο βρασμού, προσθέτουμε και το ρύζι και το μαγειρεύουμε,μέχρι να τραβήξει τα υγρά του.Το αποσύρουμε από την φωτιά και περιμένουμε 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Μπορείτε να γαρνίρετε με φύλλα μαϊντανού, φλείκς ξηρών καρπών ντοματίνια ακόμη και με τριμμένη γραβιέρα.

Πηγή: cookpad.com