Όταν κάποιος φέρνει στο μυαλό του ένα τρένο, αυτόματα η σκέψη πηγαίνει σε μια σταθερή, συνεχόμενη ροή, ικανή ώστε να φτάσουμε στον προορισμό οικονομικά και με ασφάλεια. Στο ίδιο μήκος κύματος, το μολύβι, ένα μέσο γραφής με τη δική του αξία, αναπόφευκτα μας μεταφέρει στα αγνά, παιδικά μας χρόνια, τότε που η ξύστρα και η γόμα συμπλήρωναν αρμονικά μια κασετίνα.

Αν τώρα συνδυάσουμε αυτά τα δύο, ο νους μπορεί να δημιουργήσει τον τέλειο συνδυασμό, δηλαδή ένα... Μολυβένιο Τρένο.

Στην Πάτρα, η φαντασία αυτή μετατράπηκε σε πραγματικότητα, μέσα από το ομώνυμο κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, στη Τριών Ναυάρχων 11.


Σε μια εποχή που τα παιδιά χρειάζονται εποικοδομητικό χρόνο, το νέο ΚΔΑΠ της πόλης τα υποδέχεται με ποιοτικές δραστηριότητες, τόσο ατομικές όσο και ομαδικές, βοηθώντας συγχρόνως τους γονείς που εργάζονται.

Ειδικότερα, στο "Μολυβένιο Τρένο" είναι διαθέσιμα τα εξής δημιουργικά εργαστήρια: Φιλαναγνωσία, Μικροί αρτίστες, Φτιάξτο μόνος σου, Μουσείο - ταξιδευτές, Messy play, Montessori lab, Legoland, Εργαστήρι συναισθημάτων, Εργαστήρι πειραμάτων, Μουσικοκινητική αγωγή, Θεατρικό παιχνίδι/ Κουκλοθέατρο, Ομαδικά παιχνίδια, Δημιουργική γραφή, Cinema, Play in English, Zumba, Ελεύθερη δημιουργική έκφραση, Παραμύθι - μύθοι, Πηλοτεχνίες, Μικροί Σκούφοι, Εμείς και το περιβάλλον, Εργαστήριο κόμικς, Ελεύθερο παιχνίδι, Επιτραπέζια παιχνίδια.


Με το Σεπτέμβρη, έναν κομβικό μήνα μετάβασης για τα παιδιά να είναι κοντά χρονικά, δώστε τους την καλύτερη αφορμή για να περάσουν όμορφα και δημιουργικά, κάνοντας εγγραφή στο "Μολυβένιο Τρένο".

Για τα παιδιά 5-12 ετών, οι εγγραφές είναι ΔΩΡΕΑΝ μέσω ΕΣΠΑ!