Ασθενέστερο έναντι της μετάλλαξης Δέλτα αποδεικνύεται το εμβόλιο κατά της Covid των Pfizer/BioNTech, επισημαίνει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ προσθέτοντας ότι παρέχει «σημαντικά λιγότερη» προστασία από ότι ήλπιζαν οι υγειονομικές αρχές.

Το Ισραήλ, η χώρα που ηγήθηκε παγκοσμίως του προγράμματος εμβολιασμού κατά της νόσου Covid, ανακοίνωσε σήμερα ότι με βάση τα νέα δεδομένα , η χορήγηση δύο δόσεων του εμβολίου παρέχει προστασία έναντι της συγκεκριμένης μετάλλαξης μόνο κατά 64%.

Από την μετάλλαξη «Δέλτα» έχει ήδη μολυνθεί το 80% των κρουσμάτων κορωνοιού στο Ισραήλ με τις υγειονομικές αρχές να καταγράφουν σημαντική αύξηση των κρουσμάτων της νόσου Covid τις τελευταίες εβδομάδες.

Στο μεταξύ, ήδη το 61% του πληθυσμού στο Ισραήλ έχει εμβολιαστεί πλήρως με το ενέσιμο σκεύασμα των Pfizer/BionTech.

«Η μετάλλαξη «Δέλτα» εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, ακόμη και σε χώρες με υψηλό ποσοστό εμβολιασμού όπως η Βρετανία, το Ισραήλ και οι ΗΠΑ », δήλωσε ο Μπενέτ.

«Στη Βρετανία, τις τελευταίες ημέρες παρατηρήσαμε μία αύξηση του αριθμού των παιδιών που νοσηλεύονται καθημερινά. Αυτή είναι μια εξέλιξη που γνωρίζουμε. Την αντιμετωπίζουμε ορθολογικά και υπεύθυνα », πρόσθεσε.

«Από τη μία πλευρά, τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά κατά του ιού. Επομένως, βλέπουμε ότι είναι απαραίτητο να συνεχιστεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα»
«Όποιος ήλπιζε ότι μόνο τα εμβόλια θα λύσουν το πρόβλημα, αυτό δεν ισχύει», τόνισε ο Ναφτάλι Μπένετ.

Πηγή: protothema.gr