Αναμένοντας για την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της συνέχειας του Sex and The City, με τίτλο «And Just Like That», ρίχνουμε μια ματιά στις τάσεις που έφερε μαζί της η εμβληματική σειρά.

Κάποια food trends  που είναι πλέον στοιχεία της καθημερινότητάς μας, γεννήθηκαν μέσα από τη συγκεκριμένη σειρά και σιγά -σιγά καθιερώθηκαν σε όλον τον κόσμο.


Το brunch
Η συνήθεια του brunch, του γεύματος που είναι κάτι ανάμεσα στο πρωινό και το μεσημεριανό, που συνδυάζει αλμυρά αλλά και γλυκά στοιχεία, αποτελεί ένα trend που έγινε μόδα μέσω της σειράς.

Αρχικά υπήρχαν ελάχιστα μαγαζιά που σέρβιραν brunch ενώ πλέον έχει ενταχθεί στη ζωή μας ως ένα επιπλέον «γεύμα» που σηματοδοτεί μια έξοδο με φίλους το Σαββατοκύριακο, για να πούμε τα νέα μας και να περάσουμε χαλαρές στιγμές, τρώγοντας ελαφρά – ή όχι και τόσο ελαφρά!

Εννοείται ότι τα τελευταία χρόνια έχουν κυκλοφορήσει και πολλές συνταγές ιδανικές για brunch, που μπορούμε να φτιάξουμε στο σπίτι καλώντας φίλους.

Ωμοφαγία – Βιγκανισμός
Η ωμοφαγία και ο βιγκανισμός τη δεκαετία του 1990 ήταν κάτι πρωτόγνωρο και σχεδόν αδιανόητο για τους τηλεθεατές της διάσημης σειράς.

Αλλά η Σαμάνθα ήταν πάντα πολύ πιο μπροστά από την εποχή της. Το trend όμως ουσιαστικά άρχισε να μπαίνει στο μυαλό του κόσμου έπειτα από το επεισόδιο που η Σαμάνθα ακολούθησε τον σερβιτόρο του φανταστικού εστιατορίου της Νέας Υόρκης «Raw Food». Πλέον, η ωμοφαγία αποτελεί τάση, ενώ ο βιγκανισμός κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος τα τελευταία χρόνια.

Cosmopolitan
Αυτό ίσως είναι το Νο1 food trend που εισήγαγε η σειρά. Το συγκεκριμένο κοκτέιλ ήταν το αγαπημένο της παρέας των 4 φιλενάδων και σιγά σιγά έγινε μόδα σε όλον τον κόσμο. Το φούξια ποτό ήταν η πιο συνηθισμένη επιλογή γυναικών που έβγαιναν έξω για ποτό στις αρχές του 2000. Το συγκεκριμένο trend ατόνισε με τα χρόνια αλλά το cosmopolitan σερβίρεται ακόμα και είναι κυρίως γυναικείο ποτό.

Σούσι
Το σούσι τη δεκαετία του 1990 ήταν απλώς το φαγητό που κατανάλωναν οι Ιάπωνες. Κάτι ξένο στους Ευρωπαίους και στους Αμερικανούς. Η Σαμάνθα, με τις επαναστατικές της συνήθειες και απόψεις το έβαλε για τα καλά στο μυαλό του κόσμου και έγινε σιγά σιγά μόδα σε όλον τον κόσμο.

Μια από τις πιο διάσημες σκηνές της σειράς ήταν όταν η Σαμάνθα για να κάνει έκπληξη στον τότε φίλο της, είχε ουσιαστικά «ντυθεί» ολόκληρη με σούσι.

Frozen Yogurt
Και το frozen yogurt, η μόδα που κυριαρχούσε στην Ελλάδα πριν από μια δεκαετία γεννήθηκε από το Sex and the city.

Στην Αμερική γεννήθηκε το 2004, όταν η Σαρλότ τρελαινόταν για ένα συγκεκριμένο frozen yogurt της Νέας Υόρκης, που είχε λίγες θερμίδες.

Το επόμενο διάστημα, τα καταστήματα frozen yogurt άρχισαν να φυτρώνουν σαν τα… μανιτάρια ως η υγιεινή εναλλακτική του παγωτού που είναι όμως νόστιμη και μπορούμε να την απολαύσουμε δίχως ενοχές.

Πάντως το συγκεκριμένο trend, αν και ατόνισε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, το βρίσκουμε σχεδόν σε όλα τα μαγαζιά που πουλάνε παγωτά, καθώς έχει ενταχθεί στον κατάλογό τους ως μια πιο υγιεινή εκδοχή παγωτού.