Επί έξι μέρες, από την Τρίτη 20 έως την Κυριακή 25 Ιουλίου 2021, η περιοχή του Αγρινίου θα γίνει η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα του θαλάσσιου σκι, καθώς στη λίμνη Στράτου θα διοργανωθεί το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών, Γυναικών και Ατόμων με Αναπηρίες.

Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει, η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλάσσιου Σκι, ο Δήμος Αγρινίου και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Τρίτη 20 και την Τετάρτη 21 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν οι επίσημες προπονήσεις των αθλητών. Από το πρωί της Πέμπτης 22 Ιουλίου θα ξεκινήσει το αγωνιστικό πρόγραμμα ενώ στις 7.30 το απόγευμα της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή έναρξης στην πλατεία Δημοκρατίας. Οι αγώνες θα ολοκληρωθούν το Σαββατοκύριακο (24 και 25 Ιουλίου) με τους τελικούς και την τελετή λήξης που θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 μ.μ. της Κυριακής.

Το απόγευμα της Παρασκευής 16 Ιουλίου 2021, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, η πρόεδρος της Ε.Ο.Θ.ΣΚΙ, Χριστιάννα Μάμαλη και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Αγρινίου, Χρήστος Ζαρκαβέλης, παραχωρήσαν συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο Αγρινίου.

«Όλοι γνωρίζουμε την αξία της ύπαρξης της λίμνης Στράτου ως ένα από τα στοιχεία που αποτελούν όπλο στη φαρέτρα μας για να την αξιοποιήσουμε για την εξωστρέφεια και κάθε αναπτυξιακό σκοπό μας. Δήμος και Περιφέρεια ήταν εξ αρχής κοντά στην πρωτοβουλία της ομοσπονδίας σκι για τη διοργάνωση της πανευρωπαϊκής αυτής διοργάνωσης στη λίμνη. Τέτοιες διοργανώσεις προσδίδουν πολύ μεγάλη αξία στην περιοχή καθώς επισκέπτονται τόσοι αθλητές τον τόπο και μεταδίδουν εικόνες σε παγκόσμιο επίπεδο. Φυσικά δίνει την ευκαιρία σε εμάς τους ίδιους να δούμε τις δυνατότητες του τόπου μας. Θα είμαστε πάντα συμπαραστάτες σε τέτοιες πρωτοβουλίες».

Κατά τη διάρκειά της, έγινε γνωστό ότι στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα συμμετάσχουν 96 αθλητές από 18 χώρες της Ευρώπης, ενώ επιτρέπεται η παρουσία θεατών με βάση τα επικαιροποιημένα υγειονομικά πρωτόκολλα. Οι αγώνες, θα μεταδοθούν και μέσω Live Streaming. Επίσης, οι εκπρόσωποι των διοργανωτών αναφέρθηκαν στην σημασία των αγώνων για την περιοχή. 

Με την ευκαιρία της διοργάνωσης, ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, δήλωσε: «Είναι μεγάλη χαρά, η Αιτωλοακαρνανία, που είναι η γη του νερού, να υποδέχεται και να φιλοξενεί μία κορυφαία αθλητική διοργάνωση και ένα εντυπωσιακό και δημοφιλές άθλημα. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει κάθε μεγάλο γεγονός που συμβάλλει στην εξωστρέφεια και στην ανάπτυξη του τόπου, κάθε πρωτοβουλία που αναδεικνύει τις πραγματικές δυνατότητες της Δυτικής Ελλάδας».