Ως απλούς Έλλην πολίτης, αδυνατώ να δικαιολογήσω την καθημερινήν αναφοράν Ελληνικών Τηλεοράσεων, ότι ο τούρκος πρόεδρος θα επισκεφθεί την κατακτημένην Κύπρον. Και αυτό γίνεται απαύστως είκοσι ημέρες πριν από την απαράδεκτην αυτήν επίσκεψη. Μάλιστα γίνονται και αναφορές τι θα πεί για τους «αδελφούς» του στην Κύπρον! Η τακτική αυτή είναι απαράδεκτη. Ένας κατακτητής πηγαίνει σε στρατιωτικώς κατεχόμενον μέρος της Μεγαλονήσου και εμείς οι Έλληνες αντί να επικρίνομεν την κατάκτηση υμνούμεν τον κατακτητήν! Πρόκειται για μαύρην ημέραν στην Κύπρον. Έπρεπε να μη κάμομεν καμμίαν αναφοράν σ’ αυτήν την προσβλητικήν επίσκεψη. Έπρεπε τα Ελληνικά ΜΜΕ αλλά και οι πολιτικοί υπεύθυνοι να έκαμναν συνεχείς διαμαρτυρίες στον ΟΗΕ αλλά και την Διεθνή Κοινότητα για την στρατιωτικήν καταπάτηση του 1/3 της Μαρτυρικής Μεγαλονήσου! Δυστυχώς απολύτως καμμία διαμαρτυρία δεν γίνεται! Ούτε από την Ελλάδα, ούτε από την Ευρώπην, ούτε από το ΝΑΤΟ. Η Κύπρος είναι μέλος της Ευρώπης, άρα η τουρκία έχει καταπατήσει τμήμα αυτής! Γιατί δεν διαμαρτύρεται; Το θλιβερόν είναι ότι καλεί σε επίσημες συγκεντρώσεις της και τον «αρχηγόν του ανύπαρκτου ψευδοκράτους»! και συγευματίζει μετ’ αυτού επαιρομένη! Αδιανόητα και ανεξήγητα για πολιτισμένους Λαούς! Σιωπηρή ανοχή της στρατοκρατίας!

Ανάλογες υποστηρίξεις γινόταν και επί οθωμανοκρατίας και άφησαν μίαν ανίσχυρην δύναμη να γιγαντωθεί με τις δικές τους συμβολές και συμβουλές και τώρα δεν τους υπολογίζει ούτε στο ελάχιστον! Δρα με γνώμονα τα συμφέροντά της, καταπατώντας κάθε έννοιαν Διεθνούς Δικαίου. Σε ολίγον θα προβεί σε εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Ανατολικήν Μεσόγειον όπου δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα και οι διεθνείς «νάνοι» δεν τολμούν να αντιδράσουν!

Την ημέραν της μαύρης επετείου ο κατακτητής θα κατακλύσει τα Ελληνικά ΜΜΕ! Άραγε ο Ελληνικός Λαός συμφωνεί με αυτά που θα του «σερβίρουν»;; Αν όχι πως θα εκφράσει την αντίθεσή του;

Είναι λυπηρή η εκτενής και καθ’ εκάστην παρουσία του τούρκου προέδρου στις Ελληνικές οθόνες. Χρόνος προβολής του απείρως μεγαλύτερος του Έλληνος πρωθυπουργού. Και των τιτλούχων του ομοίως. Οι δε ειδήσεις εκ της χώρας αυτής μονίμως καταφέρονται κατά της Ελλάδος, την υβρίζουν, διεκδικούν το μισόν Αρχιπέλαγος και εμείς γινόμεθα διαπρύσιοι κήρυκες των ανόμων αξιώσεών τους!

Στεκόμεθα στο ύψος που αρμόζει σ’ ένα Κράτος χιλιάδων ετών;