Τα φρούτα αποτελούν ένα θησαυρό πολύτιμων θρεπτικών συστατικών. Σχετίζονται άμεσα με την καλή μας υγεία και η αυξημένη κατανάλωσή τους έχει συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου, καλύτερη υγεία της καρδιάς και των αγγείων μας, προστασία των κυττάρων μας από τη γήρανση και πολλά άλλα.

Ένα ερώτημα που πολλές φορές τίθεται είναι το κατά πόσο τα φρούτα παχαίνουν και ποιο από αυτά είναι το πιο παχυντικό.

Η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα είναι πολύ απλή : Τίποτα δεν παχαίνει αν δεν ξεπερνά το μέτρο. Τα φρούτα δεν είναι νερό για να μην έχουν θερμίδες. 1 μέτριο φρούτο αποδίδει περίπου 70 – 80 θερμίδες. Από εκεί και πέρα η μερίδα στα φρούτα ποικίλει ανάλογα με το είδος. Παρακάτω λοιπόν σας παραθέτουμε την έννοια ης μερίδας για τα πιο αντιπροσωπευτικά φρούτα:

1 φρούτο = 1 μέτριο μήλο, 1 πορτοκάλι, 2 μανταρίνια, 1 μικρή ή ½ μεγάλη μπανάνα, 5 μεγάλες φράουλες, 10 – 12 κεράσια, 2 δαμάσκηνα, 1 φέτα καρπούζι μεγάλη (400 γρ. με τη φλούδα), 1/3 από ένα μικρό πεπόνι, 2 μέτρια σύκα, 4 μικρά βερίκοκα,2 μικρά ακτινίδια, 1 τσαμπί περίπου 10 – 12 ρώγες σταφύλι.

Όταν λοιπόν η δίαιτά σας λέει ένα φρούτο, μην το παρακάνετε, αλλά αρκεστείτε στη μερίδα που είδατε παραπάνω. Γιατί όταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος, η παραπάνω ποσότητα ακόμα και από υγιεινά τρόφιμα μπορεί να κάνει τη ζημιά της.

Πηγή: neadiatrofis.gr