Ο κιθαρίστας των Doors, Ρόμπι Κρίγκερ ανακοίνωσε ότι γράφει τα πρώτα του απομνημονεύματα.

Το βιβλίο με τίτλο «Set the Night on Fire: Living, Dying and Playing Guitar with The Doors» αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο από τον εκδοτικό οίκο Little, Brown and Company.

Οι Doors δεν χρειάζονται συστάσεις και σε έναν τέλειο κόσμο ούτε ο Κρίγκερ θα χρειαζόταν. Εντάχθηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1993, χαιρετίστηκε από τους Rolling Stone ως ένας από τους σπουδαιότερους κιθαρίστες όλων των εποχών και εξακολουθεί να συνεργάζεται με καλλιτέχνες, όπως η Miley Cyrus και οι Alice in Chains μέχρι σήμερα.
Όμως, ο Ρόμπι Κρίγκερ δεν μιλά συχνά για την αξιοσημείωτη καριέρα του και για τον λόγο αυτό τα απομνημονεύματά του αναμένονται με πολύ ενδιαφέρον.

Στο βιβλίο περίπου 320 σελίδων με τη βοήθεια του συγγραφέα, πρώην τραγουδιστή των Dead Kennedys, Τζεφ Αλούις, ο θρυλικός μουσικός μιλά για τη μυθική καριέρα των Doors και τη δική του ζωή.

Σύμφωνα με την περιγραφή του εκδοτικού οίκου το «Set the Night on Fire: Living, Dying και Playing Guitar with The Doors» υπόσχεται «ιστορίες που δεν έχουν ξαναειπωθεί από τα δυναμικά χρόνια των Doors, καθώς και μια νέα οπτική για τις μυριάδες εικονικές στιγμές του συγκροτήματος και μία εικόνα για την καριέρα του Κρίγκερ».

Μέσα από μια σειρά σύντομων χρονογραφημάτων, ο κιθαρίστας των Doors μεταφέρει τους αναγνώστες εκεί όπου συνέβησαν όλα: στο ενεχυροδανειστήριο, από το οποίο αγόρασε την πρώτη του κιθάρα, στο κελί φυλακής στο οποίο οδηγήθηκε έφηβος μετά από έφοδο για ναρκωτικά, στο σαλόνι των γονιών του όπου συνέθεσε τα πρώτα τραγούδια με τον Τζιμ Μόρισον, στα άδεια μπαρ και τα πάρτι στην αυλή όπου οι Doors έδωσαν τις πρώτες αδέξιες συναυλίες τους, στα στούντιο τα οποία ηχογραφήθηκαν τα εμβληματικά τραγούδια τους και στους πολλούς χώρους όπου οι συναυλίες έληγαν με ιστορικές ταραχές, αναφέρεται στην περίληψη των απομνημονευμάτων που θα κυκλοφορήσουν στις 12 Οκτωβρίου.
Στο βιβλίο ο Κρίγκερ αποκαλύπτει επίσης συγκινητικές λεπτομέρειες για τους πιο δύσκολους αγώνες της ζωής του, τον εθισμό του στα ναρκωτικά, τα προβλήματα ψυχικής υγείας του δίδυμου αδελφού του και τη δική του μάχη με τον καρκίνο.