Οι χρήστες του ευρωπαϊκού προγράμματος Resiloc είχαν μια πρώτη συνάντηση με πρωτοβουλία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας που μετέχει στο πρόγραμμα. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2019 και αποβλέπει στη δημιουργία μιας εφαρμογής που, με βάση συγκεκριμένα δεδομένα, θα είναι σε θέση να εκτιμήσει ζημιές από φυσικές καταστροφές στην επικράτεια του Δήμου αλλά και προβλέψεις αναγκών σε εξοπλισμό και προσωπικό, ανάλογα με την έκταση της αναμενόμενης καταστροφής. Ταυτόχρονα η εφαρμογή περιλαμβάνει και διάφορα πρωτόκολλα κινήσεων που πρέπει να ακολουθηθούν ανάλογα με το είδος της καταστροφής.

Με πρωτοβουλία του Δήμου πραγματοποιήθηκε ημερίδα στο πλαίσιο του προγράμματος, στην οποία πέραν του Δήμου και του αρμόδιου αντιδημάρχου Κ. Ταπεινού, εκλήθησαν να μετάσχουν εμπλεκόμενοι φορείς όπως Αστυνομία, Πυροσβεστική, Κέντρο Υγείας. 116 Πτέρυγα Μάχης, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ταυτόχρονα στην ημερίδα μετείχαν και πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων που ενημερώθηκαν για επικείμενες ασκήσεις προσομοίωσης με σενάρια φωτιάς και σεισμού. Στο πρόγραμμα, πέραν του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, μετέχουν Δήμοι από τη Σλοβενία, τη Βουλγαρία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία.