Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την κατασκευή αυτοκινητοδρομίου στη Χαλανδρίτσα της Αχαΐας.

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

“Οι συνθήκες είναι κατάλληλες και οι απαιτούμενες προδιαγραφές πληρούνται για τη δημιουργία ενός σύγχρονου αυτοκινητοδρομίου, στην περιοχή «Ρέντες», του Δημοτικού Διαμερίσματος Χαλανδρίτσας του Δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας.

Ειδικότερα, η πολυμετοχική εταιρεία «Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας Α.Ε.», έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες με σκοπό την κατασκευή αυτοκινητοδρομίου προδιαγραφών «Formula 1» και πίστας καρτ διεθνών προδιαγραφών.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι καταβαλλόμενες προσπάθειες για τη δημιουργία του συγκεκριμένου έργου ξεκίνησαν το έτος 2009, ενώ το σχέδιο εγκρίθηκε το 2011. Ωστόσο, η οικονομική κρίση που έπληξε τη χώρα μας, αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα για την υλοποίηση του.

Η σημερινή οικονομική ανάκαμψη και η φιλική προς την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα κυβερνητική πολιτική, συνηγορούν για την επικαιροποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου βιωσιμότητας και την υλοποίηση του έργου.

Το έργο της κατασκευής και της λειτουργίας πίστας προδιαγραφών “Formula 1” και πίστας καρτ στη Χαλανδρίτσα Αχαΐας, θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής, καθώς θα προσφέρει θέσεις εργασίας, θα ενισχύσει τις υποδομές και παράλληλα θα προσελκύσει τους λάτρεις του αθλήματος από την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο.

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτά τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό: α) την άμεση κατασκευή και λειτουργία του αυτοκινητοδρομίου της Χαλανδρίτσας και β) ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του έργου.