Ο εμβολιασμός μπορεί να μην έχει γίνει ακόμα υποχρεωτικός για τους εργαζόμενους στα καταστήματα εστίασης, όμως, το «παραθυράκι» που αφήνει η κυβέρνηση για να γνωστοποιούν στους εργοδότες τους το αν έχουν κάνει το εμβόλιο, δείχνει μια φανερή κατεύθυνση.

Οι εργοδότες αφού θα υποχρεώνουν τους υπαλλήλους τους για να τους ενημερώνουν αν έχουν κάνει το εμβόλιο, θα έχουν την δυνατότητα να ενημερώνουν με τη σειρά τους το κοινό.

Το όλο θέμα είναι σίγουρο ότι θα φέρει συζητήσεις και διαφωνίες για την παραβίαση των προσωπικών δικαιωμάτων, ενώ φαίνεται ότι ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για την νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στην εστίαση και στις εργασιακές σχέσεις των εργαζόμενων με τους εργοδότες τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη ένα κατάστημα εστίασης προχώρησε στην απόλυση ενός εργαζόμενου της. Από τους βασικούς λόγους που φέρεται η επιχείρηση που βρίσκεται στον δήμο της Δυτικής Αχαΐας να προχώρησε στην απόλυση του συγκεκριμένου εργαζόμενου της, είναι ότι ο νεαρός υπάλληλος δεν ήθελε να κάνει το εμβόλιο.

Ωστόσο, η επιχείρηση αρνείται κάτι τέτοιο. Πάντως, ο νεαρός ξέμεινε από δουλειά, τη στιγμή που είναι ορφανός από πατέρα και με τα χρήματα που έπαιρνε στήριζε και τη μητέρα του.

Ο νεαρός εργαζόταν εδώ και 1,5 χρόνο στη συγκεκριμένη καφετέρια. Αυτό μάλλον είναι η αρχή. Προφανώς και έχουμε να δούμε πολλά.