Τη ζώνη της παράνοιας και της φρίκης διανύει κανείς διαβάζοντας τις τελευταίες τραγικές εξελίξεις της υπόθεση απόπειρας πνιγμού του 4χρονου κοριτσιού από την ίδια τη μητέρα του, στο διαμέρισμα όπου διέμεναν στα Σεπόλια.

Ο ανθρώπινος νους δεν μπορεί να χωρέσει το μέγεθος της αναλγησίας και της νοσηρότητας που καταγράφηκε στο βίντεο, στο οποίο η μητέρα εξάντλησε τη βιαιότητά της στο παιδί, βάζοντας το χέρι της στο στόμα του, κίνηση που λίγο έλλειψε να αποδειχθεί μοιραία.

Στην παρούσα χρονική συγκυρία, σημασία έχει που με απόφαση της Εισαγγελίας Ανηλίκων το παιδί απομακρύνθηκε από το αρρωστημένο περιβάλλον, στο οποίο διαβιούσε, φεύγοντας έτσι από την ομηρία της βίας.

Στο Χαμόγελο του Παιδιού φιλοξενούνται εδώ και μερικές ημέρες, τόσο το 4χρονο κοριτσάκι που κακοποιήθηκε από τη μητέρα του, εις βάρος της οποίας κατατέθηκε στην Εισαγγελία Αθηνών καταγγελία για απόπειρα πνιγμού, όσο και τα δυο αδέρφια του, ηλικίας τεσσάρων και δυο ετών αντίστοιχα. Γείτονες επικοινώνησαν με το Χαμόγελο και ενημέρωσαν για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης που αντιμετώπιζε η οικογένεια στο υπόγειο διαμέρισμα των 30 τμ στα Σεπόλια.

Σύμφωνα με την απόφαση της Εισαγγελίας Ανηλίκων Αθηνών, την οποία δημοσιεύει το protothema.gr, «δεν υπάρχει συγγενικό περιβάλλον κατάλληλο να αναλάβει τη φροντίδα ανηλίκων και άρα σύμφωνα με τα γεγονότα, οι γονείς κρίνονται επικίνδυνοι για την ψυχοσωματική ακεραιότητα των ανηλίκων, με αποτέλεσμα, προκειμένου να διαφυλάξουμε τη σωματική και ψυχική υγεία των ανηλίκων, να παρίσταται αναγκαίο να διατάξουμε την απομάκρυνσή τους από τους γονείς τους, τη μεταφορά τους σε εφημερεύον Νοσοκομείο Παίδων για να εξετασθούν για μεταδοτικά νοσήματα και για να διερευνηθεί η παιδοψυχιατρική τους εκτίμηση, ώστε στη συνέχεια να φιλοξενηθούν σε κατάλληλη δομή προστασίας».

Πάνω σε αυτό το σκεπτικό και τα δεδομένα βασίστηκε η Εισαγγελία για τη μεταφορά των ανηλίκων στο Χαμόγελο του Παιδιού, στην Πάτρα, και την άρνηση απόδοσης επιμέλειας τόσο στη μητέρα όσο και στον πατέρα. Πριν από λίγο καιρό, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η μητέρα της 4χρονης σκόπευε να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος του πρώην συντρόφου της.

 Τελικά όμως δεν κατέθεσε λόγω φόβου που έτρεφε. Στα εν λόγω μέτρα, τα οποία δημοσιοποιεί το protothema.gr, η μητέρα ισχυρίζεται ότι πρέπει να της δοθεί αποκλειστικά η επιμέλεια, καθώς το παιδί κρατείται εκβιαστικά, όπως υποστηρίζει, μακριά της.

«Είναι προφανές ότι είμαι η μόνη κατάλληλη για την επιμέλεια του παιδιού μας», διατείνεται ακόμη η μητέρα. «Ο αντίδικος δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη της επιμέλειας και να ανταποκριθεί στις ανάγκες λόγω προγενέστερης επικίνδυνης συμπεριφοράς που έχει επιδείξει προς εμένα», λέει σε άλλο σημείο της κατάθεσής η γυναίκα. «Έχω ταλαιπωρηθεί απίστευτα, έχω υποστεί σοβαρή ψυχολογική ζημία από την ψυχολική βία », ισχυρίζεται, ακόμη.

Tην σκοτεινή πλευρά της μητέρας τριών παιδιών στα Σεπόλια είχε αποκαλύψει, πριν από λίγες ημέρες, σοκαριστικό βίντεο. Το βίντεο κατατέθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών από τον πατέρα του ενός εκ των τριών παιδιών (τα άλλα δυο είναι από το γάμο της με τον πρώτο της σύντροφο) το οποίο διέμενε μαζί με την πρώην σύντροφό του σε ένα μικρό διαμέρισμα στα Σεπόλια.

Ο πατέρας του παιδιού στην έγγραφη καταγγελία του προς την Εισαγγελία είχε επισημάνει τα εξής: «Στο επίμαχο βίντεο απεικονίζεται κακοποίηση και απόπειρα ανθρωποκτονίας (απόπειρα πνιγμού) της τέως συντρόφου μου κατά της ανήλικης κόρης της, ετών 4 που εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια του 6χρονου ανήλικου τέκνου της».

 Ο πρώην σύντροφος τής εν λόγω γυναίκας, όπως αναφέρει στην καταγγελία του, είχε τοποθετήσει κάμερα στο διαμέρισμά του διότι φοβόταν και για την υγεία του δικού του παιδιού, ηλικίας δυο ετών. Διέμεναν όλοι μαζί στο συγκεκριμένο διαμέρισμα μέχρι τις 31/12/2020 οπότε και λύθηκε το σύμφωνο συμβίωσης που είχε υπογράψει το ζευγάρι.

Όσον αφορά στα όδα διαδραματίζοντα στο τρομακτικό βίντεο, η μητέρα εισέρχεται στο δωμάτιο των παιδιών, αναζητώντας έναν αναπτήρα τον οποίο είχε ξεχάσει στο κρεβάτι της 4χρονης κόρης της. Το κοριτσάκι που είχε βρει τον αναπτήρα, ξεσπάει σε κλάματα εξαιτίας της κακοποιητικής συμπεριφοράς που δέχεται από την μητέρα της.


Δείτε βίντεο από τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης του 4χρονου κοριτσιού

Η τελευταία τής ζητάει σε έντονο ύφος να πάψει να κλαίει, την χαστουκίζει και όταν διαπιστώνει ότι το κοριτσάκι συνεχίζει να κλαίει, τότε βάζει το χέρι της στο στόμα της, πιέζοντας το για αρκετή ώρα.

Το παιδί ξεσπάει σε λυγμούς, όμως η φωνούλα του δεν ακούγεται, ενώ τινάζει παράλληλα τα πόδια του για να απεγκλωβιστεί. Η πρώην σύντροφος του και μητέρα του 4χρονου κοριτσιού, επικοινώνησε με το protothema.gr και έδωσε την δική της εκδοχή. Υποστήριξε ότι τόσο η ίδια, όσο και τα παιδιά της, έχουν πέσει θύμα κακοποίησης από τον πρώην σύντροφό της.

Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε τα εξής: «Έχω χαρτί από δικηγόρο με όλη την σωματική και ψυχολογική κακοποίηση που έκανε σε εμένα και τα παιδιά και που του ζητάω την επιμέλεια της μικρής. Έχω χαρτί από γιατρό που αποδεικνύει ότι γνώριζε ειδικά για το συγκεκριμένο συμβάν με τον αναπτήρα. Επί λέξει τον ρωτούσα να μου πει τι να κάνω γιατί το παιδί τσιρίζει και αναγκάζομαι να βάζω το χέρι μου στο στόμα της, γιατί με απειλούσαν από την γειτονιά ότι θα φέρουν την Πρόνοια, επειδή νομίζανε πως σφάζουμε το παιδί.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι έχω καταθέσει και μήνυση κατά του πρώην συντρόφου μου για ενδοοικογενειακή βία και πως υπάρχουν ηχογραφημένες συνομιλίες μου με ανθρώπους οργανισμού κακοποιημένων γυναικών που τους ζήταγα βοήθεια για να φύγω γιατί με απειλούσε ότι θα με σφάξει και εμένα και τα παιδιά. Οι γείτονές μας ξέρουν περισσότερα γιατί με έβλεπαν, πότε με μαυρισμένο μάτι, πότε με σπασμένο χέρι και με σημάδια στο πρόσωπο. Έδωσε το βίντεο στις Αρχές γιατί του είπα ότι θα τον παρατήσω..". 

Πηγή: protothema.gr