Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο “Αγ. Ανδρέας” Κώστας Πετρόπουλος σημειώνει: "Οργή και αγανάκτηση από τις δηλώσεις. του πρωθυπουργού, σε ότι αφορά την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.

Όπου στοχοποιούνται οι Συνάδελφοι – Εργαζόμενοι, που με ένα ποσοστό της τάξης του 80% και πλέον έχουν εμβολιασθεί. Αυτή η αναφορά του Πρωθυπουργού στόχο έχει την αποποίηση των ευθυνών τους, της κυβέρνησης και του σχετικού περιβάλλοντος, στον χειρισμό της πανδημίας αλλά και των εμβολιασμών, που δυστυχώς δεν ήταν και δεν είναι ότι το καλύτερο, ευθύνες που δυστυχώς θέλει να φορτώσει στους πολίτες και σε συγκεκριμένους κλάδους, όπως στον κλάδο των νοσοκομειακών, που καταβάλλει νυχθημερόν κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών, της πανδημίας, κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες.

Επισημαίνουμε στην κυβέρνηση και σε όλο το σχετικό επιτελείο, ότι με τον εξαναγκασμό και με αντιδημοκρατικά μέτρα, δεν επιτυγχάνεται τίποτε. Ο στόχος επιτυγχάνεται με σωστή καμπάνια και με πειθώ, κάτι που σαφώς και δεν έχουν τα ήξεις-αφίξεις και οι παλινωδίες των χειρισμών τους που ευθύνονται για αυτές τις όποιες εξελίξεις".