Μείωση της πελατείας στα καταστήματα εστίασης θα φέρουν τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν, σύμφωνα με τον ΣΚΕΑΝΑ.

Σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος καταστημάτων εστίασης και αναψυχής της Αχαΐας που αποτελεί και το επίσημο συνδικαλιστικό όργανο του κλάδου αναφέρει τα εξής:  

«Με τα νέα μέτρα που εξαγγέλθηκαν για την εστίαση μειώνεται για ακόμα μια φορά η δεξαμενή των πελατών, γιατί μπορεί να επιτρέπει 85% πληρότητα ωστόσο το ποσοστό αυτό είναι από το 40% του γενικού πληθυσμού που αποτελούν οι εμβολιασμένοι πολίτες.

Επομένως μιλάμε για συρρίκνωση της βάσης των πελατών μας, χωρίς να υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη και στήριξη από το κράτος.

Βλέπουμε πως για ακόμα μια φορά ο πρώτος κλάδος που εφαρμόζονται τα μέτρα, είναι η εστίαση, η οποία έχει ήδη πληγεί ανεπανόρθωτα από τις συνεχείς αλλαγές και τις προσθήκες νέων περιορισμών.

Ένα μεγάλο ερώτημα που εγείρεται επίσης είναι το κατά πόσον οι εκπρόσωποι των υπηρεσιών που θα ασκούν τους ελέγχους στα καταστήματα μας θα είναι και οι ίδιοι εμβολιασμένοι.

Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να βελτιώσει την επικοινωνιακή της πολιτική στο θέμα των εμβολιασμών ώστε να καταφέρει να κάμψει τις όποιες αντιστάσεις και ενστάσεις από την πλειοψηφία των πολιτών που ακόμα παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Αυτός θα είναι και ο μοναδικός τρόπος να επιστρέψει και ο κλάδος μας στην κανονικότητα. Θέλουμε να τονίσουμε επίσης για ακόμα μια φορά πως για εμάς πρωταρχικό μέλημα είναι να διαφυλάττουμε πάντα και με κάθε τρόπο την δημόσια υγεία».