Η φωτιά που ξέσπασε σήμερα (13/07) το μεσημέρι στο Σέιχ Σου είναι οριοθετημένη. Παρόλα αυτά, παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο.

Συγκεκριμένα, επιχειρούν 66 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 22 οχήματα και περιοδικά τα εναέρια μέσα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ. Επίσης, με εντολή αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού έχει μεταβεί στο σημείο της πυρκαγιάς για τη διερεύνηση των αιτιών της.

Συνολικά 90 στρέμματα δασικής έκτασης έκαψε η φωτιά, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο συντονιστής επιχειρήσεων Κεντρικής, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος Μάριος Αποστολίδης.

Επίσης, επιβεβαίωσε ότι η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί, ενώ όλες οι δυνάμεις πυρόσβεσης «δουλεύουν κάθε σπιθαμή γης» για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης. Σύμφωνα με την πρώτη εικόνα, ξεκίνησε «από ένα σημείο και κοντά στην Περιφερειακή Οδό της πόλης». Ο κ. Αποστολίδης τόνισε ακόμη ότι το ανάγλυφο του εδάφους και η βλάστηση αποτέλεσαν παράγοντες που δυσκόλεψαν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, ενώ στον αντίποδα «βοήθησαν» στην κατάσβεση οι αντιπυρικές ζώνες, οι δρόμοι και οι καθαρισμοί που προηγήθηκαν πριν από ενάμισι μήνα στο δάσος, λόγω των καταστροφών σε συστάδες πεύκων που είχε προκαλέσει το φλοιοφάγο έντομο.

Τέλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το «πολύ καλό αποτέλεσμα» στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, τονίζοντας ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στη δασοπυρόσβεση, όπως η περιφέρεια και οι δήμοι (με υδροφόρες), η Αστυνομία, η Δασική Υπηρεσία και εθελοντές που «ήταν εδώ», συνδράμοντας το έργο των ισχυρών δυνάμεων πυρόσβεσης, επίγειων και εναέριων.