«Η παραλία αποτελεί ένα από τα καλύτερη μέρη για πολλούς λόγους. Μπορούμε να περάσουμε ξέγνοιαστες καλοκαιρινές στιγμές παρέα με καλούς φίλους και αγαπημένα μας πρόσωπα ενώ ταυτόχρονα συνδεόμαστε βαθύτερα με την φύση, εμβαθύνοντας στην σχέση νου-σώματος» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Earl Walton, διευθυντής εκπαίδευσης και καθοδήγησης σε ομάδα τριάθλου, όπως αναφέρει το vita.

«Απλά μην ξεχάσετε το αντηλιακό σας και ένα μπουκάλι νερό» μας υπενθυμίζει.
Έτσι θα κάνετε γυμναστική στην παραλία

Μερικά είδη γυμναστική που μπορείτε εύκολα να δοκιμάσετε να κάνετε στην παραλία, περιλαμβάνουν:
Παίξτε με τα κύματα

Δεν χρειάζεται να κολυμπήσετε για να ασκηθείτε στην θάλασσα. Τριάντα λεπτά στην θάλασσα, παίζοντας απλώς στο νερό, θα σας δώσουν μερικά υπέροχα καρδιακά οφέλη και οι ώμοι, ο πυρήνας και η πλάτη σας θα έχουν δουλέψει για να σας κρατήσουν σε όρθια θέση.
Τρέξιμο

«Το τρέξιμο στην παραλία είναι μια πολύ καλή προπόνηση για την κνήμη και ειδικά αν το δοκιμάσετε χωρίς παπούτσια» επισημαίνει ο Earl Walton. «Εστιάστε στο να φέρετε το γόνατό σας προς τα εμπρός, αντί να φέρετε το πόδι σας προς τα μπροστά σε αντίθετη φορά από την άμμο.

Θα βελτιώσετε την αντοχή του ισχίου σας και θα δημιουργήσετε ένα γρηγορότερο ρυθμό.
Δοκιμάστε την sand yoga

«Η γιόγκα άμμου μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε (ή να τελειώσετε) μια μέρα στην παραλία», λέει ο Earl Walton. Η άνιση άμμος θα κάνει τα χέρια και τα πόδια σας να δουλεύουν πιο σκληρά για να πιάσουν το έδαφος ενώ οι ήχοι του ωκεανού στο βάθος θα σας ανταμείψουν.
Ανεβείτε σκαλοπάτια

Ανεβείτε και κατεβείτε μια σκάλα που θα βρείτε αρκετές φορές για να κάνετε μια mini cardio προπόνηση που θα τονώσει τα πόδια και τους γλουτούς σας. Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι έξτρα, δοκιμάστε να ανεβείτε κάθε σκαλί πηδώντας και με τα δύο πόδια.

Ξεκουραστείτε όποτε το χρειάζεστε και ξεκουραστείτε.
Φτιάξτε κάστρα στην άμμο

Δεν αποτελεί μια παραδοσιακή προπόνηση που θα κάνετε συχνά, αλλά θα κάθεστε σε θέσεις διαφορετικές, φέρνοντας κουβάδες με νερό και κινώντας διαρκώς τα χέρια σας για να χτίσετε το τέλειο κάστρο κάτω από τον καυτό ήλιο.

Οτιδήποτε σας κάνει να κινείστε έτσι, σας βοηθά.
Προπονήσεις με βάρος

Μπορείτε να δοκιμάσετε τις προβολές με περπάτημα, τα καθίσματα αλλά και τα push-ups. Αυτές οι βασικές κινήσεις σωματικού βάρους θα δώσουν στο σώμα σας την τόνωση που χρειάζεστε και θα ενισχύσει τον μεταβολισμό σας.

Δοκιμάστε να εκτελέσετε τρία ή τέσσερα σετ από 10 από αυτές τις κινήσεις και στη συνέχεια κολυμπήστε για αποθεραπεία.