Η υποψήφια για Όσκαρ αμερικανίδα σκηνοθέτης, Γκρέτα Γκέργουικ θα σκηνοθετήσει την ταινία ζωντανής δράσης «Barbie» με πρωταγωνίστρια τη Μάργκο Ρόμπι.

Η Γκέργουικ θα συγγράψει το σενάριο με τον συνεργάτη της, σεναριογράφο και σκηνοθέτη, Νόα Μπάουμπαχ, ενώ η Μάργκο Ρόμπι θα φορέσει τα μικροσκοπικά πλαστικά παπούτσια της θρυλικής κούκλας της Mattel.

Η ηθοποιός άφησε πρόσφατα να υπονοηθεί ότι η Γκρέτα Γκέργουικ θα είναι επικεφαλής του πρότζεκτ κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στο British Vogue, αλλά η είδηση επιβεβαιώθηκε σύμφωνα με το ΑΠΕ, από το Variety.

«Οι άνθρωποι ακούνε γενικά «Barbie» και σκέφτονται: “ξέρω πώς πρόκειται να είναι αυτή η ταινία” και μετά ακούνε ότι η Γκρέτα Γκέργουικ θα γράψει το σενάριο και θα σκηνοθετήσει και λένε: “Ω, καλά, ίσως δεν ξέρω”» τόνισε η ηθοποιός.

Οι θαυμαστές της Γκέργουικ ανυπομονούν να δουν πώς θα παρουσιάσει την ξανθιά πλαστική κούκλα, η οποία εδώ και καιρό επικρίνεται για την καταστροφική και μη ρεαλιστική απεικόνιση του γυναικείου σώματος.
Η Έιμι Σούμερ είχε προηγουμένως ανακοινωθεί ως πρωταγωνίστρια, αλλά τα σχέδια ακυρώθηκαν και στη συνέχεια η Άν Χάθαγουεϊ αναφέρθηκε ως αντικαταστάτρια.

Μετά από μια σειρά καθυστερήσεων, η ταινία μεταφέρθηκε από τη Sony στη Warner Bros. και Mattel, την εταιρεία που δημιούργησε την πλαστική κούκλα, η οποία έχει πλέον το δικό της κινηματογραφικό τομέα, ώστε να μπορέσει να αναλάβει την παραγωγή της ταινίας.

Στη συνέχεια, η Μάργκο Ρόμπι προσεγγίστηκε για τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η παραγωγή πρόκειται να ξεκινήσει στο Λονδίνο στις αρχές του 2022, με προγραμματισμένη κυκλοφορία στους κινηματογράφους το 2023.