Αυτό που φοβόντουσαν οι διοργανωτές γαμήλιων δεξιώσεων, οι επιχειρηματίες των κέτερινγκ και γενικότερα οι επαγγελματίες που ασχολούνται γύρω από αυτή την μικρή βιομηχανία που έχει να κάνει με τους γάμους και τις βαπτίσεις, γίνεται πραγματικότητα.

Η αύξηση των καλεσμένων από 100 σε 300 έφερε μία ανάκαμψη των εκδηλώσεων αυτών, ανεβάζοντας έστω και ελάχιστα τη δουλειά των επαγγελματιών, όμως στη συνέχεια, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν μετά την αύξηση των κρουσμάτων, έχουν φέρει με τη σειρά τους ήδη τις πρώτες ακυρώσεις.

Ακυρώσεις που σύμφωνα με τους επαγγελματίες είναι αρκετά πιθανό να αυξηθούν, αν δεν αλλάξει κάτι στη συνέχεια. Το μεγάλο αγκάθι στη διοργάνωση γαμήλιων εκδηλώσεων έχει να κάνει πλέον με τους καθιστούς και τον χορό.

Δεν επιτρέπονται οι όρθιοι, όλοι θα πρέπει να είναι καθισμένοι στα τραπέζια τους, ενώ απαγορεύεται αυστηρά ο χορός, είτε από τους καλεσμένους, είτε από το ζευγάρι.

Τα όσα έγιναν σε χώρο συναθροίσεων και γαμήλιων εκδηλώσεων στα Ροϊτικά, κάνοντας τον γύρο του διαδικτύου, είναι το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Οι «παραβάτες» που τόλμησαν να χορέψουν κατέληξαν στο αυτόφωρο και μαζί με αυτούς και ο διοργανωτής και υπεύθυνους του χώρου. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη οι ακυρώσεις που έχουν γίνει μετά από τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τους γάμους, είναι αρκετές.

Τα ζευγάρια που είχαν αναβάλει τον γάμο τους, με πολλά από αυτά να τον έχουν προγραμματίσει από το καλοκαίρι το 2020, βλέποντας ότι κινδυνεύουν να πάνε στο αυτόφωρο αν χορέψουν στην πίστα, το σκέφτονται να προχωρήσουν στην δεξίωση.

Υψηλό το ποσοστό των αναβολών

Ορισμένα από αυτά επιλέγουν να μην κάνουν καν δεξίωση και να προχωρήσουν στη τέλεση του γάμου, σε ένα στενό κύκλο οικογενειακών και συγγενικών προσώπων, αποφεύγοντας τους καλεσμένους, ενώ άλλα το αναβάλλουν επ’ αόριστο.

Ήδη τον Μάιο και τον Ιούνιο οι αναβολές των κλεισμένων γαμήλιων εκδηλώσεων έφτασαν το 90%, ενώ τα πράγματα παραμένουν αμφίβολα για τον Ιούλιο, τα τέλη Αυγούστου και τον Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, μέχρι ώρας είναι άγνωστο το πως θα λειτουργήσουν για τους γάμους τα όσα ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους κλειστούς χώρους όπου θα επιτρέπονται μόνο οι διπλά εμβολιασμένοι.

Όμως η γενικότερη τάση σε κάθε περίπτωση είναι οι ακυρώσεις από τη στιγμή που το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού παραμένει ανεμβολίαστο και εφόσον δεν υπάρχει ένα στέρεο έδαφος για να τους νεόνυμφους στο να προγραμματίσουν και να πραγματοποιήσουν, όπως ονειρεύονταν, την ομορφότερη μέρα της ζωής τους.