Το Δασύλλιο είναι για την Πάτρα ο σημαντικότερος πνεύμονας πρασίνου και γι’ αυτό η Δημοτική Αρχή δείχνει διαρκώς το ενδιαφέρον της για την προστασία του, με εργασίες που γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά και σε έκτακτες περιστάσεις. 

Έτσι, εργαζόμενοι του Δήμου Πατρέων, από τα Τμήματα Πρασίνου και Κίνησης – Καθαριότητας, σε συνέχεια των προηγούμενων παρεμβάσεων που έκαναν πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, κόβοντας και απομακρύνοντας τα ξερά χόρτα που αποτελούν καύσιμη ύλη, άρα επικίνδυνη για το Δασύλλιο, προχωρούν σε εργασίες απομάκρυνσης των δέντρων που είτε είχαν ξεριζωθεί είτε είχαν κοπεί εξαιτίας της κατολίσθησης που είχε συμβεί.

Τα δέντρα αυτά, έπρεπε να απομακρυνθούν στο πλαίσιο της προστασίας από πυρκαγιά του μοναδικού αυτού πνεύμονα ζωής της πόλης μας.  


Οι εργασίες που γίνονται, είναι παρεμβάσεις που γίνονται κάτω από δύσκολες συνθήκες για τους εργαζόμενους, λόγω των απότομων πλαγιών της περιοχής. 

Θυμίζουμε τέλος, ότι πρόσφατα εργαζόμενοι του Δήμου κατασκεύασαν εξ αρχής και τοποθέτησαν στην περιοχή, πάγκο με σκίαστρο, για τους πυροσβέστες και τους εθελοντές που περιπολούν στην περιοχή, στο πλαίσιο της πυροπροστασίας.