Συστατικά

120 ml γάλα
50 γρ. μαργαρίνη
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. ζάχαρη
1 κουτ. του γλυκού baking powder
1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
2 κουτ. της σούπας ηλιέλαιο
1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Άχνη ζάχαρη (άφθονη), για το πασπάλισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

Σε μία κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, αφήνεις το βούτυρο και το γάλα να λιώσουν. Προσθέτεις το λάδι και ανακατεύεις. Μόλις ενοποιηθούν, απομακρύνεις από τη φωτιά και αφήνεις στην άκρη.
Σε ένα μπολ, ανακατεύεις, με ένα πιρούνι, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder και το αλάτι. Κάνεις μία τρύπα στο κέντρο και ρίχνεις το γάλα. Συνεχίζεις να ανακατεύεις, μέχρι να δημιουργηθεί μία κολλώδης και σφιχτή ζύμη.
Φορώντας τα γάντια σου, αρχίζεις να πλάθεις μικρές μπαλίτσες, σε κάθε μία από τις οποίες ανοίγεις στο κέντρο μία τρύπα.
Προθερμαίνεις το τηγάνι με το ηλιέλαιο και βουτάς τα ντόνατ, για να ψηθούν 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βάζεις τα ντόνατ να στραγγίσουν σε μία πιατέλα με χαρτί κουζίνας.
Πασπαλίζεις με ζάχαρη και απολαμβάνεις!

Πηγή: tlife.gr