Εν όψει της επικείμενης μετάβασής της σε αμιγώς ηλεκτρικές μονάδες κίνησης έως το 2030, η Ford δεσμεύεται σήμερα ότι η έννοια της οδηγικής απόλαυσης θα παραμείνει στον πυρήνα μιας νέας εποχής εξηλεκτρισμένων και συνδεδεμένων προϊόντων της.

Με δεδομένη την αφοσίωσή της στον τομέα των δυναμικών χαρακτηριστικών στη νέα εποχή της αυτοκίνησης, η Ford δίνει το παρών στο φετινό Goodwood Festival of Speed που πραγματοποιείται στο Ην. Βασίλειο, παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων την κορυφαία έκδοση GT των 487PS της ηλεκτρικής Mustang Mach-E, την extreme Mustang Mach-E 1400 με τους επτά στο σύνολο ηλεκτροκινητήρες, καθώς και το μοναδικό στο είδος του αγωνιστικό πρωτότυπο Team Fordzilla P1 με νέα, επετειακά χρώματα.

Το τελευταίο είναι το πρώτο εικονικό αγωνιστικό αυτοκίνητο που δημιούργησε η gaming κοινότητα σε συνεργασία με ένα κατασκευαστή αυτοκινήτων, αναφέρει το ΑΠΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν 250.000 φίλοι της Ford ψήφισαν στο Twitter για τη επιλογή στοιχείων του οχήματος όπως η θέση οδήγησης, ο σχεδιασμός του cockpit και το σύστημα κίνησης, με σκοπό τη δημιουργία του απόλυτου εικονικού αγωνιστικού αυτοκινήτου, σχεδιασμένου για ψηφιακές οδηγικές συγκινήσεις.