Με μία κομεντί που  σχολίαζε γλυκόπικρα τη σχέση ζωής και τέχνης την οποία υπέγραφε ο Γκαστόν Ντουπράτ και μία δραματική ταινία δοσμένη με την σκηνοθετική ματιά του Παντελή Βούλγαρη, έκλεισαν το βράδυ της Κυριακής  τον κύκλο των προβολών του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου.

Με φόντο τον παλαιό σταθμό του ΟΣΕ στον Άγιο Ανδρέα, δεκάδες φίλοι του κινηματογράφου παρακολούθησαν την ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Τελευταίο Σημείωμα». Μία προσέγγιση στην εκτέλεση των 200 Ελλήνων κομμουνιστών πολιτικών κρατουμένων, ως αντίποινα για το θάνατο ενός Γερμανού στρατηγού από Έλληνες αντάρτες το 1944.

Η ταινία προβλήθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας του Πολιτιστικού Οργανισμού με τον ΟΣΕ και τη ΓΑΙΑΟΣΕ με τη δράση να τελεί υπό την  Αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»«Το αριστούργημα μου» παρουσιάστηκε στις Εργατικές Κατοικίες της Παραλίας, που αποτέλεσαν και τον τελευταίο σταθμό των προβολών της στο πλαίσιο της ενότητας. Οι φίλοι του κινηματογράφου στην περιοχή απόλαυσαν την  πολύχρονη και ταραχώδη φιλία μεταξύ ενός καθωσπρέπει, κοινωνικού γκαλερίστα κι ενός δύστροπου ζωγράφου, η οποία  δοκιμάστηκε οριστικά όταν ένας πλούσιος βιομήχανος τους παρήγγειλε έναν πίνακα.