«Είχα ξεκάθαρο στόχο μπροστά μου», δήλωσε ο Δημήτρης Καρακώστας, ο μαθητής που λίγους μήνες αφού έχασε από κορωνοϊό και τους δύο γονείς του συγκέντρωσε 18.700 μόρια στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

«Πάντα με ενδιάφερε η Ιατρική και σίγουρα είχα ένα παραπάνω κίνητρο με τους γονείς μου, οπότε θα νιώθω κι εγώ, αν τα καταφέρω, ότι θα βοηθήσω πολλούς ανθρώπους», δήλωσε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» και απάντησε πως δεν έχει αποφασίσει ειδικότητα, την οποία «θα ψάξει μέσα στο πανεπιστήμιο».

Ρωτήθηκε για τη συνομιλία που είχε με τον Πρωθυπουργό πριν δύο μέρες και απάντησε: «με συνεχάρη και μου ευχήθηκε να περάσω στη Σχολή που θέλω». «Μου μίλησε για τους γονείς μου, την προσπάθειά μου και τι κατάφερα» συμπλήρωσε ο 18χρονος.

«Ήρθαν όλα ανάποδα, είχα συνηθίσει να με βοηθάνε οι γονείς μου, ήταν πολύ δύσκολο, αφού συνειδητοποίησα ότι δεν έχω άλλη επιλογή», σημείωσε και παραδέχθηκε πως «σίγουρα υπήρχε βάρος, αλλά έπρεπε να το αντιμετωπίσω».

Όσο για τα σχέδιά του για το καλοκαίρι είπε πως «θα πάω σε κάποιο νησί, να γιορτάσω με τους φίλους μου, αλλά είναι όλα στον αέρα». «Ό,τι κι αν γίνει στη ζωή, ακόμα και αν δεν τα καταφέρεις, σίγουρα θα είσαι πολύ περήφανος για την προσπάθειά σου», έστειλε το μήνυμά του, τέλος ο Δημήτρης Καρακώστας.

Επίσημη πρόσκληση στο Προεδρικό Μέγαρο για τον Δημήτρη Καρακώστα

Ένα σπουδαίο τηλεφώνημα έλαβε ο Δημήτρης Καρακώστας από την Ναύπακτο, ο 18χρονος που έχει προκαλέσει αίσθηση τα τελευταία 24ωρα εξαιτίας της ψυχικής δύναμης που επέδειξε μετά τον θάνατο των γονιών του πριν μερικούς μήνες, η οποία τελικά του επέτρεψε να πετύχει τον στόχο του στις Πανελλαδικές συγκεντρώνοντας 18.700 μόρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του npress.gr, η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προσκάλεσε επίσημα τον Δημήτρη Καρακώστα στο προεδρικό μέγαρο στις 24 Ιουλίου, στην γιορτή για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική πρόσκληση για τον νεαρό από τη Ναύπακτο, την οποία και αποδέχτηκε αμέσως.

Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης τις τελευταίες μέρες έγινε viral με αφορμή την τρομερή επιτυχία του στις πανελλαδικές με 18,685 μόρια, την ώρα μάλιστα που η οικογένειά του είχε δεχθεί σφοδρό πλήγμα, αφού έχασε και τους δύο γονείς του από κοροναϊό.