«Ξινό» φαίνεται πως βγήκε το Euro 2020 για μια Βρετανίδα οπαδό. Όχι μόνο γιατί η Εθνική της ομάδα έχασε τελικά το τρόπαιο από την Ιταλία αλλά και γιατί η ίδια έχασε την δουλειά της λόγω... της μεγάλης της αγάπης για την στρογγυλή θεά.

Ο λόγος λοιπόν για την Νίνα Φαρούκι η οποία είχε την «φαεινή» ιδέα να ζητήσει και να λάβει τελικά αναρρωτική άδεια από την εργασία της. Ωστόσο η ίδια δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας...

Αυτό που την ώθησε να κάνει κάτι τέτοιο ήταν η «προσφορά» της τελευταίας στιγμής για ένα εισιτήριο του αγώνα Αγγλία – Δανία. Μην έχοντας άλλο τρόπο να πάει στο ματς μιας και θα εργαζόταν κανονικά, ζήτησε αναρρωτική άδεια δηλώνοντας πως θα είναι σπίτι της.

Η 37χρονη ωστόσο έπεσε θύμα της... ατυχίας της, αφού ο τηλεοπτικός φακός την απαθανάτισε αρκετές φορές να πανηγυρίζει έξαλλα στις εξέδρες. Κανονικά, αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα, ωστόσο ένας από αυτούς που έβλεπαν τον αγώνα ήταν και το αφεντικό της! Μόλις αντιλήφθηκε την «απάτη» που είχε στήσει η ψηφιακή παραγωγός δεν το πολυσκέφτηκε και αποφάσισε την απόλυσή της.


Η ίδια μιλώντας στην βρετανική εφημερίδα The Telegraph περιέγραψε τις στιγμές που έζησε που μοιάζουν μόνο με... σκωτσέζικο ντους.

«Τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα. Είχαμε περάσει στον τελικό, ήμουν χαρούμενη, αλλά είχα χάσει και την δουλειά μου. Μία φίλη μου είχε κερδίσει ένα εισιτήριο στην λοταρία στην δουλειά της και ήξερε πως θα έκανα το παν για να πάω στο ματς. Θυμάμαι το 1996 να κλαίω στο καθιστικό της μητέρα μου, όταν ο Γκάρεθ Σάουθγκέιτ είχε χάσει το πέναλτι. Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου», είπε.

Συνέχισε ωστόσο την περιγραφή της: «Ήμουν σε όλες τις οθόνες σε όλο τον κόσμο. Είχα φίλους από Αυστραλία και Αμερική που μου είπαν πως με είδαν. Προς στιγμήν σκέφτηκα 'λες να μου γυρίσει μπούμερανγκ', αλλά δεν το μετανιώνω. Κανείς δεν θέλει να απολύεται, αλλά θα το ξαναέκανα».
farooki-564

Ο εργοδότης της πάντως παρά την σκληρή απόφασή του, δηλώνει πως ο ίδιος δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς. «Ναι, ήταν μία σημαντική στιγμή για την ομάδα μας, αλλά η υπάλληλός μας. Είπε ψέμματα προκειμένου να πάει στο γήπεδο. Πρόκειται για παραβίαση του συμβολαίου της και δεν μας άφησε άλλη επιλογή».