Η Αναστασία Γασπαρινάτου ήταν μία από αυτές τις υποψήφιες των πανελλαδικών εξετάσεων που όχι μόνο κατόρθωσε να πετύχει τον στόχο της, αλλά να συγκεντρώσει μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες στο πεδίο της, γράφοντας 18.914 μόρια.

Η νεαρή Πατρινή έχει σαν σκοπό της να ασχοληθεί με τις οικονομικές επιστήμες, όμως, ακόμα δεν έχει αποφασίσει αν θα σπουδάσει στην Πάτρα ή στην Αθήνα. Η ίδια μιλώντας στο patrasevents.gr για την επιτυχία της τόνισε: «Η Γ’ Λυκείου ήταν σαφώς μία δύσκολη χρόνια λόγω της εξ απόστασεως εκπαίδευσης.

Απαιτούσε επίπονη προσπάθεια, συγκέντρωση και ιδιαίτερο πείσμα για να μην αποπροσανατολιστείς από τον στόχο σου, καθώς όλα τα παιδιά ήρθαμε αντιμέτωπα με πρωτόγνωρα δεδομένα και ήμασταν κλεισμένα μέσα στο δωμάτιο, το μεγαλύτερο ποσοστό της ημέρας.

Ωστόσο, κατάφερα να πετύχω τον στόχο μου και να εισαχθώ στο τμήμα διοίκησης ή οικονομικών επιστημών, όπου ένα από τα δυο θα είναι η πρώτη μου επιλογή».

Όπως υποστηρίζει δεν υπάρχουν ιδιαίτερα μυστικά και τρικ για την επιτυχία.  

«Το μόνο που χρειάζεται είναι μεθοδικότητα, συστηματικότητα και πίστη στις ικανότητες σου.

Στην επιτυχία μου συνέβαλαν οι καθηγητές του φροντιστηρίου μου και του σχολείου μου 11ου ΓΕΛ Πατρών, οι οποίοι έχοντας πίστη στις ικανότητες μου, μου έδωσαν τη σωστή καθοδήγηση, ενώ καθοριστικής σημασίας υπήρξε η στήριξη της οικογένειας και των στενών μου φίλων».

Η συμβουλή της προς τους μελλοντικούς υποψήφιους είναι η εξής: «Αν έπρεπε να δώσω μια συμβουλή στα παιδιά που ακολουθούν θα ήταν πίστη στον εαυτό τους και κάθε φορά που αισθάνονται ότι εγκαταλείπουν να πεισμώνουν και τότε να δίνουν το 110% των δυνάμεων τους».

Όσο για το αύριο; «Αυτό που σκέφτομαι για το μέλλον μου είναι να ολοκληρώσω επιτυχώς τις προπτυχιακές μου σπουδές, έπειτα τις μεταπτυχιακές και να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται στον τομέα μου, που είναι το οικονομικό πεδίο».