Πώς ήταν τα παιδικά χρόνια του Βασίλη Μίχα στην Κυψέλη όπου μεγάλωσε; Πώς είναι η σχέση του με τις γυναίκες και ποιο είδους φλερτ του αρέσει; Ο ίδιος αποκαλύπτεται σε συνέντευξή του...

Η πρώτη ερώτηση που θέλουν όλες οι fans να του κάνουν είναι μία: «Βασίλη, είσαι ελεύθερος;» Να η απάντηση: «Εξαρτάται πώς θα το δει κανείς. Ελεύθερος σε επίπεδο σχέσης, σε επίπεδο συνείδησης, σε επίπεδο ψυχολογικό; Οπότε, δηλώνω ελεύθερος και το αφήνω εκεί. Ελεύθεροι είμαστε όλοι - εφόσον το επιλέξουμε βέβαια. Παρατηρώ ότι πλέον οι γυναίκες έχουν μπει στο παιχνίδι, και μάλιστα πολύ πιο δυνατά από τους άντρες. Βέβαια, δεν έχω δεχτεί ιδιαίτερα στενά μαρκαρίσματα.

Θυμάμαι μόνο μια φορά: Είχε έρθει μια κοπέλα σε ένα bar που ήμουν και χωρίς να μου συστηθεί μου είπε: "Θέλω να σου κάνω παιδιά." Απλώς της χαμογέλασα. Δεν με ενοχλεί να ξεκινάει το φλερτ από τις γυναίκες. Θέλω να είμαστε ανοιχτοί και οι δύο, αφού το φλερτ είναι παιχνίδι. Βέβαια, τώρα γίνεται και από τα social media πολλή μανούρα. Είναι λίγο πιο safe το πράγμα εκεί, λένε "θα στείλω και δεν τρέχει και κάτι". Έχω βγει date μέσω social media. Αλλά πήγε έτσι κι έτσι. Μου είχε στείλει μια κοπέλα, μου τράβηξε το ενδιαφέρον και είπαμε να συναντηθούμε. Αλλά δεν ταιριάξαμε. Μπορεί και να το ξανάκανα, αλλά δεν είναι ο τρόπος γνωριμίας που προτιμώ. Προτιμώ την προσω­πική επαφή, να γίνεται η ανταλλαγή live, επί τόπου. Όσο προχωράω και όσο μεγαλώνω νιώθω ότι απελευθερώνομαι. Και στο κομμάτι του φλερτ, αν δω μια γυναίκα που μου αρέσει θα την πλησιάσω, δεν κολλάω. Και μια χαζομάρα να πεις, ακόμη κι αν σου βγει κάτι πολύ άβολο, δεν τρέχει και κάτι. Εξάλλου, αν ετοιμάσεις κάτι από πριν, ατάκες και τέτοια, φαίνεται. Δεν κοιτάζω τόσο πολύ την εμφάνιση σε μια γυναίκα -δεν έχω συγκεκριμένα στοιχεία, στην εικόνα που με τραβάνε. Οι γυναίκες που είχα στη ζωή μου είναι όλες τελείως διαφορετικές μεταξύ τους.

Η έλξη και η επικοινωνία είναι πάνω από το εμφανισιακό. Δεν έχω ερωτευτεί πολλές φορές. Στη φάση που είμαι νιώθω ότι θέλω να ολοκληρωθώ περισσότερο σε όλα τα επίπεδα και μετά να αφεθώ στον έρωτα. Κρατάω λίγο ακόμη τον εαυτό μου, γιατί όταν ψάχνεις το άλλο σου μισό καταλήγεις σε κάτι μπασταρδεμένο. Πι­στεύω πολύ στη "συνάντηση" όταν δηλαδή δύο ολοκληρωμένες προσωπικότητες συναντηθούν και χτίσουν μια σχέση. Παρατηρώ σε νέα ζευγάρια ότι συχνά θέλουν τόσο πολύ να μπουν σε μια σχέση, που ακυρώνουν το πρόγραμμά τους, τα αλλάζουν όλα, για να είναι μαζί συνέχεια. Στο τέλος, όμως, ξεχνάνε μέχρι και ποιοι είναι. Η μεγαλύτερή μου σχέση ήταν μέχρι 10 μήνες. Όταν δεν ξέ­ρεις καλά τον εαυτό σου, όταν μπερδεύεις τις προτεραιότητές σου και δεν ξέρεις τι θέλεις, δεν μπορείς να έχεις μια ισορροπημένη σχέση. Σίγουρα ο έρωτας μπορεί να σε κάνει καλύτερο άνθρωπο. Τώρα είμαι χωρίς σχέση δύο χρόνια.»

Ο Βασίλης ανακαλύπτει τον κόσμο

«Νιώθω ότι είμαι σε μια φάση απελευθέρωσης. Μεγαλώνουμε όλοι με κάποια στεγανά και αντιλήψεις που δεν είναι δικά μας. Απλώς μας τα φοράνε. Αυτό προκύπτει και από το σπίτι και από την εκπαίδευση, και από τον τρόπο που είναι χτισμένη η κοινωνία. Στόχος μου ήταν να αποταυτιστώ, να δω πέρα από τα στερεότυπα, πέρα από το τι μπορεί να σημαίνει ο Βασίλης Μίχας που έχει μπαμπά τον Σωκράτη, μαμά την Ελένη και μεγάλωσε στην Κυψέλη παίζοντας ποδό­σφαιρο. Τα παιδικά μου χρόνια ήταν καλά, αλλά κάθε οικογένεια έχει τις δυσκολίες της.

Σ' εμάς υπήρχαν συγκρούσεις στο σπίτι μεταξύ των γονιών μου, αλλά αυτό συμβαίνει σε αμέτρητα σπίτια. Οι γονείς μου ήταν και είναι πολύ δουλευταράδες και τους θαυμάζω πολύ γι' αυτό. Παντρεύτηκαν πολύ μικροί, ήταν ο πρώτος έρωτάς τους. Πότε τα έβρισκαν, πότε τα έχαναν. Μερικές φορές ήμασταν παρόντες σε όλα αυτά με την αδελφή μου. Υπήρχε μια ένταση που μεταφερόταν αναπόφευκτα και σ' εμάς. Αλλά έχω μόνο κατανόηση γι' αυτούς. Κι εγώ μπορεί στη θέση τους να λειτουργούσα με τον ίδιο τρόπο. Όταν χώρισαν ήμουν 15 χρόνων περίπου.

Μετά ήταν σίγουρα καλύτερα τα πράγματα. Αναγκάστηκα να ωριμάσω πιο γρήγορα, να πάρω έναν πιο πατρικό ρόλο στην οικογένεια, γιατί είχα δύο κορίτσια στο σπίτι - τη μάνα μου και την αδελφή μου. Αυτό είχε τα καλά του, είχε και τα κακά του. Αν το δεις ως ρόλο, δεν θα έπρεπε να είναι αυτός ο ρόλος μου μέσα στο σπίτι. Αν το δεις σε βάθος χρόνου όμως, με ωρίμασε και με έκανε να συνειδητοποιήσω κάποια πράγματα για τη ζωή.»

Πηγή: DownTown