Το Σαββατόβραδο για τους κατοίκους και επισκέπτες της Πάτρας ήταν γεμάτο μουσική, χορό και θέατρο αφού είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε μια πλούσια γκάμα εκδηλώσεων.

Οι Ημέρες του Δημοτικού Ωδείου Πατρών ολοκληρώθηκαν για φέτος στον Πολυχώρο των Παλαιών Δημοτικών Σφαγείων με μια μαγευτική βραδιά με έργα για πιάνο (Vals, Nocturne) του F. CHOPIN σε μεταγραφή Μ. Τραυλού για κουιντέτο εγχόρδων και φλάουτο με τη συμμετοχή των Ιβόνα Γκλίνκα (φλάουτο), Μ. Σαφάροβα (βιολί), Γ. Τόκαρεβ (βιολί), Ρ. Σμαγκούλοβ (βιόλα), Ν. Κομισσάροβ (βιολοντσέλο), Β. Καραπετιάν (κοντραμπάσο). Στο τέλος της συναυλίας όλη η ομάδα του Δημοτικού Ωδείου Πατρών μαζί με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Οργανισμού με μια αναμνηστική φωτογραφία ανανέωσαν το ραντεβού τους τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά ευελπιστώντας το Δημοτικό Ωδείο να είναι ανοιχτό και να συνεχίσει προσφέρει στην πόλη μας αντίστοιχες υψηλού επιπέδου παραστάσεις.


Λίγα μέτρα πιο μακριά, το Εργοστάσιο Τέχνης «Θάνος Μικρούτσικος» γέμισε με κόσμο που απόλαυσε τον Αντώνη Καφετζόπουλο, τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη, τη Θεοφανία Παπαθωμά, το Ρένο Ρώτα, τον Δημήτρη Πιατά, την Ευαγγελία Μουμούρη, την Ελένη Καρακάση, την Παρθένα Χοροζίδου, την Νεφέλη Κουλούρη, τον Ντίνο Σπυρόπουλο και την Χλόη Μάντζαρη στη μουσικοθεατρική παράσταση «Κάποτε στο Βόσπορο» σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου. Στο τέλος της παράστασης εκ μέρους του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Σταυρούλα Ζαρνάβαλου, ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές προσφέροντας σε όλους αναμνηστικά δώρα του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.


Την ίδια ώρα το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου έκανε την εναρκτήρια για φέτος παράσταση του στο Θεατράκι της Κρήνης με την Ορχήστρα του Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων και χορευτές από το εφηβικό – νεανικό τμήμα του Χορευτικού σε χορογραφίες Χρήστου Γιαννόπουλου, και τη μουσικοχορευτική παράσταση «Πες μια λέξη και την κάνουμε τραγούδι και χορό». Την εκδήλωση προλόγισε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Λαμπρινή Αναγνώστου η οποία αναφέρθηκε στην προσπάθεια που συνεχίζει να κάνει ο Δήμος Πατρέων και ο Πολιτιστικός Οργανισμός να στηρίξει εμπράκτως την ερασιτεχνική δημιουργία στην πόλη μας.

Τέλος, τα γέλια των μικρών θεατών ακούστηκαν σε όλη τη περιοχή της Λεύκας Πατρών με τον Κωνσταντίνο Λαλιώτη να τους παρουσιάζει τον Καραγκιόζη «επαναστάτη».