Συγκέντρωσε μια από τις υψηλότερες βαθμολογίες των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, σε όλη την Αχαΐα. 

Η Λεωνόρα Σολωμού, απόφοιτη του Πειραματικού Λυκείου στο Λάγγουρα έγραψε 19.254 μόρια, άγγιξε το τέλειο και ήταν σίγουρα μία από τις top βαθμολογίες του νομού, ενός νομού που για ακόμα μία χρονιά είχε αρκετούς αριστούχους.

Για την νεαρή υποψήφια του Πειραματικού ο στόχος δεν ήταν τόσο η αριστεία, όσο η επιστήμη που ήθελε να ακολουθήσει από την αρχή και να σπουδάσει. Στόχος της ήταν η ιατρική και η ίδια μιλώντας στο patrasevents.gr τονίζει: 

«Είμαι χαρούμενη και ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα καθώς πέτυχα τον στόχο μου. Οι πανελλήνιες είναι μια δύσκολη διαδικασία και ιδιαίτερα φέτος που κληθήκαμε να ανταποκριθούμε και σε νέα δεδομένα. 

Η ιατρική είναι η πρώτη μου επιλογή χωρίς να έχω αποφασίσει με τι ακριβώς θα ήθελα να ασχοληθώ στο μέλλον. Πιστεύω ότι κατά τη διάρκεια των σπουδών μου θα έχω την ευκαιρία να διαλέξω αυτό που μου ταιριάζει καλύτερα».

Σύμφωνα με την νεαρή που ετοιμάζεται πλέον να σπουδάσει ιατρική η επιτυχία της στις εξετάσεις ήρθε μέσα από μία μακροπρόθεσμη προσπάθεια στην οποία η ίδια είχε βάλει συγκεκριμένο στόχο από την αρχή.

«Η επιτυχία μου στις εξετάσεις είναι αποτέλεσμα μιας προσπάθειας πολλών ετών και όχι αποκλειστικά και μόνο του τελευταίου έτους» τονίζει και προσθέτει. «Πολύτιμη σε όλη αυτή την προσπάθεια ήταν η βοήθεια και η στήριξη τόσο της οικογένειας μου, όσο και των καθηγητών μου, του σχολείου και του φροντιστηρίου».


Η νεαρή ακόμα δεν έχει αποφασίσει το αν θα σπουδάσει στην Πάτρα ή σε κάποια άλλη πόλη. «Η Πάτρα και η ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών είναι σίγουρα μέσα στις επιλογές μου, όμως ακόμα δεν έχω αποφασίσει αν θα σπουδάσω εδώ ή θα ακολουθήσω κάποια αντίστοιχη σχολή σε άλλο Πανεπιστήμιο της χώρας».

Αυτό που μετράει πάνω από όλα για την ίδια είναι ότι θα γίνει αυτό που είχε ονειρευτεί, ότι έκανε τον στόχο πραγματικότητα.

Σε μια ιδιαίτερη δύσκολη χρονιά, κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας. «Αυτό που θα έλεγα στα παιδιά που ξεκινούν τώρα την προσπάθεια τους είναι να έχουν πίστη στον εαυτό τους, να θέτουν στόχους και να αγωνίζονται για αυτούς χωρίς υπερβολές και ακρότητες», καταλήγει η ίδια.