Ότι και να γίνει ο Έλληνας φέτος θα πάει διακοπές, ανεξάρτητα από τις οικονομικές δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει, ακόμα και αν η κατάσταση υγειονομικά χειροτερέψει.

Αυτό είναι το μήνυμα που παίρνουν οι ξενοδόχοι και οι ιδιοκτήτες ακινήτων τουριστικών καταλυμάτων που έχουν καταχωρηθεί σε κάποιες από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες στις οποίες οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες μπορούν να κάνουν κρατήσεις.

Ήδη το ενδιαφέρον από τις 15 Ιουλίου και μετά έχει ξεκινήσει να διαφαίνεται σε μεγάλο βαθμό, με τους Έλληνες επισκέπτες από διάφορα μέρη της Ελλάδας να κάνουν κρατήσεις στα καταλύματα της περιοχής από το Αίγιο, την Ναυπακτία και την Δωρίδα μέχρι και σε αυτά της Δυτικής Αχαΐας και της Ηλείας.  

Μάλιστα, τα όσα λέγονται για αύξηση των κρουσμάτων από τον Αύγουστο και μετά, όταν με βάση τα όσα υποστηρίζουν οι ειδικοί θα έχουν ανέβει αρκετά τα κρούσματα εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα, έχουν κάνει πολλούς όχι να αναβάλλουν τις διακοπές τους, αλλά αντίθετα να τις επισπεύσουν.

Έτσι, το διάστημα 20 Ιουλίου με 5 Αυγούστου, παρουσιάζει περισσότερο ενδιαφέρον από εμπορικής πλευράς, ακόμα και από αυτό του πριν από τον Δεκαπενταύγουστο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και για αυτό το διάστημα δεν θα υπάρχει κόσμος.

Το σίγουρο είναι ότι οι Έλληνες επισκέπτες, και ανάμεσα τους αρκετοί Πατρινοί, είναι αποφασισμένοι να κάνουν φέτος τις διακοπές τους, όχι απαραίτητα σε ένα μακρινό νησί του Αιγαίου ή του Ιονίου, αλλά σε ένα μέρος που να τους προσφέρει όλα τα απαραίτητα στοιχεία του ελληνικού καλοκαιριού.

Θάλασσα, παραλίες, μέρη για να επισκεφτεί κανείς και μαγαζιά για καλό φαγητό και διασκέδαση. Η πρόβλεψη έτσι όσων έλεγαν ότι η πανδημία και τα όσα προηγήθηκαν τον χειμώνα του ’20 και του ’21 με τα lockdown και την έξαρση των κρουσμάτων θα αυξήσει περισσότερο την τάση την Ελλήνων για διακοπές, μάλλον δικαιώνεται.

Ακόμα και για αποδράσεις των δύο και των τριών ημερών. Πάντως, κοινό στοιχείο των φετινών διακοπών σε σύγκριση με το περσινό καλοκαίρι του 2020, είναι ότι περισσότερος κόσμος επιλέγει κυρίως τα κοντινά παραθεριστικά μέρη της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδος, αποφεύγοντας τα νησιά.