Πάλι σας ζάρωσαν οι τομάτες που πήρατε με λαχτάρα τις προάλλες από τη λαϊκή; Μην τις πετάξετε! Γίνετε περισσότερο φιλικοί προς το περιβάλλον και ταυτόχρονα ενισχύστε τα πιάτα σας, με υπολείμματα φρούτων και λαχανικών που παλιότερα κατέληγαν στα σκουπίδια. Δείτε πώς!

Προσθέστε στη λίστα των οικολογικών σας ενεργειών τη συνήθεια να μην πετάτε τα υπολείμματα φρούτων και λαχανικών στα σκουπίδια. Μπορεί εκ πρώτης όψεως οι ζαρωμένες τομάτες που έχουν «ξεμείνει» στο ψυγείο ή τα κιτρινωπά μήλα να μην σας…γεμίζουν το μάτι, υπάρχουν, όμως, διάφοροι τρόποι να τα αξιοποιήσετε, να τα μαγειρέψετε, να μειώσετε τα απορρίμματά σας, αλλά και να εξοικονομήσετε χρήματα, όπως αναφέρει το clickatlife.

Διαβάστε παρακάτω 3 έξυπνους τρόπους που θα σας παρακινήσουν να βάλετε τις τροφές αυτές στο πιάτο σας κι όχι στον σκουπιδοντενεκέ σας.

1. Φτιάξτε μια πανεύκολη κομπόστα, σιγοβράζοντας τα φρούτα που έχουν ωριμάσει, μαζί με σκούρα ζάχαρη και χυμό λεμονιού.

2. Φτιάξτε μια υπέροχη βάση για σάλτσες ή συνοδευτικό για το γεύμα σας ψήνοντας τις «ζαρωμένες» τομάτες στο φούρνο με ελαιόλαδο και μαύρο πιπέρι.

3. Χρησιμοποιήστε τα φρούτα και τα λαχανικά που προορίζατε για τα σκουπίδια ως λίπασμα κι επενδύστε σ' ένα κάδο κομποστοποίησης για οικιακή ανακύκλωση αποβλήτων.