Δεν περνάει μέρα που να μην πέσει κάποιος ηλικιωμένος θύμα των επιτήδειων οι οποίοι προσποιούνται ότι είναι τεχνικοί της ΔΕΗ κι ότι έχουν τάχα εντοπίσει βλάβη στον πίνακα παροχής ρεύματος του σπιτιού τους με αποτέλεσμα να υπάρχει δήθεν κίνδυνος βραχυκυκλώματος και πυρκαγιάς.

Τρεις άγνωστοι εμφανίστηκαν ως τεχνικοί που θα επιδιόρθωναν την υποτιθέμενη βλάβη στο σπίτι μιας ηλικιωμένης στην κοινότητα Γιαννουλέικα του δήμου Επιδαύρου και την έπεισαν να βάλει σε μια σακούλα ό,τι πολύτιμο είχε, δήθεν για να μην καταστραφούν σε περίπτωση πυρκαγιάς. Η γριούλα τους πίστεψε και έβγαλε από το σπίτι μετρητά ύψους 1.200 ευρώ και χρυσαφικά άγνωστης αξίας, τα οποία οι «μαϊμού» τεχνικοί άρπαξαν και έγιναν... λαγοί, όπως αναφέρει το protothema.

Η ηλικιωμένη κατήγγειλε την απάτη και την κλοπή στο αστυνομικό τμήμα της Επιδαύρου, οι άνδρες του οποίου της έδειξαν φωτογραφίες σεσημασμένων
και αναγνώρισε έναν από τους δράστες. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση των συνεργών του.