Η Τάμτα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Γεωργία, όπου ξεκίνησε και το τραγούδι στην ηλικία των 5 ετών. Για 6 χρόνια ήταν η βασική τραγουδίστρια σε παιδικά συγκροτήματα, ενώ παράλληλα έκανε μαθήματα πιάνου για 7 χρόνια και γεωργιανό μπαλέτο για ακόμα 4.

Έχει συμμετάσχει με σημαντικές διακρίσεις σε μια σειρά παιδικών φεστιβάλ τραγουδιού στην Γεωργία, ενώ από τα 12 έως τα 14 χρόνια της είχε πρωταγωνιστικούς ρόλους σε μουσικά θέατρα.

Η Τάμτα έχει σπουδάσει Ρωσική κα Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ξένων Γλωσσών της Γεωργίας.

Στην ηλικία των 22 μετακομίζει με την οικογένειά της μόνιμα στην Ελλάδα, οπότε και αποφασίζει να λάβει μέρος στο Super Idol, που είχε διοργανώσει το Mega. Εκεί κερδίζει τη δεύτερη θέση και τις εντυπώσεις του κοινού και αρχίζει να γίνεται γνωστή στο ελληνικό κοινό.

Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε μαζί με τον Σταύρο Κωνσταντίνου το single ‘Είσαι το άλλο μου μισό’ από την Minos Emi, το οποίο έγινε γρήγορα ραδιοφωνική επιτυχία.

Η Τάμτα έκανε το ντεμπούτο της στη δισκογραφία με το τραγούδι ‘φταις’, που ανέβηκε στις πρώτες θέσεις του airplay.

Το πρώτο προσωπικό της άλμπουμ της με γενικό τίτλο ταmτα, κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2006 από την Minos Emi και έκλεψε αμέσως τις εντυπώσεις, ενώ η ίδια με το ιδιαίτερο στυλ της δεν άργησε να δημιουργήσει μόδα στα νέα κορίτσια!

Αν και λίγα χρόνια στην Ελλάδα, η φωνή της έχει συγκινήσει σπουδαία ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, τα οποία έχουν συνεργαστεί μαζί της.

Τον χειμώνα 2004 – 2005 συνεργάστηκε με τον Γιώργο Νταλάρα και τον Αντώνη Ρέμο στο Αθηνών Αρένα, και το καλοκαίρι του 2005 εμφανίστηκε με τον Θάνο Πετρέλη, την Κατερίνα Στανίση και την Αποστολία Ζωή στον Απόλλωνα.

Το καλοκαίρι του 2006 η Τάμτα εμφανίστηκε στο πλευρό της Πέγκυς Ζήνα στο Πολιτεία Studio, στη Θεσσαλονίκη, ενώ συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στη συναυλία που έδωσε ο Σάκης Ρουβάς αυτό το καλοκαίρι.

Τον χειμώνα του 2006 εμφανίστηκε στο VOX στην Αθήνα, ενώ στη συνέχεια το ίδιο σχήμα εμφανίστηκε στη Θεσσαλονίκη, στο Fix Live.

Παράλληλα η Audiovisual ανέθεσε στην Τάμτα να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη μεταγλώττιση της παιδικής ταινίας του Luc Besson ‘Ο Άρθουρ και οι Μίνιμοϊ’.

Τον Ιανουάριο του 2007 ανακοινώθηκε από την ΕΡΤ η επιλογή της Τάμτα για τη  συμμετοχή της στον προκριματικό διαγωνισμό για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Και οι επυτιχιες συνεχιζονται μεχρι και σημερα.Τελαυταια της συνεργασια αυτη με τον Σακη Ρουβα η οποια γνωρισε μεγαλη επιτυχια σε Αθηνα και Θεσσαλονικη.