Δύο απόφοιτοι λυκείων της Πάτρας, που κατάφεραν να πετύχουν υψηλές βαθμολογίες στις πανελλαδικές εξετάσεις, δηλαδή περισσότερα από 19.000 μόρια, μιλούν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τις προσπάθειες που κατέβαλλαν, ώστε να πετύχουν τους στόχους που είχαν θέσει, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν.

Η Ιλεάνα Λιαρομμάτη, που συγκέντρωσε 19.360 μόρια, δεν έχει αποφασίσει ακόμα ποια σχολή θα προτιμήσει.

«Μου αρέσουν πολύ τα μαθηματικά, η φυσική ή και κάτι σχετικό με την πληροφορική και τους υπολογιστές», λέει και συνεχίζει αναφερόμενη στην προετοιμασία της:

«Η φετινή σχολική χρονιά ήταν η πιο δύσκολη χρονιά, ειδικά στο θέμα της ψυχολογίας, κάτι το οποίο ήταν πολύ κουραστικό. Παρά το γεγονός ότι είχα ελεύθερο χρόνο, δεν έβγαινα, λόγω των μέτρων, και αυτό ήταν αρκετά δύσκολο. Βέβαια διάβασα αρκετά και είχα σημαντική βοήθεια από τους καθηγητές και τους γονείς μου».

Ο Αθανάσιος Τάσης, ο οποίος κατάφερε να συγκεντρώσει 19.215 μόρια, θέλει να εισαχθεί στο Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

«Δεν νομίζω ότι έκανα κάτι το διαφορετικό» λέει σχετικά με τη προετοιμασία του, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «δεν υπάρχει κάποιος μαγικός τρόπος για να γράψεις καλά» και προσθέτει:

«Απλά, στο τέλος πιέστηκα λίγο παραπάνω και διάβασα περισσότερο. Όμως, η φετινή χρονιά χρειαζόταν λίγο παραπάνω πείσμα, γιατί ήταν μία περίεργη χρονιά, αφού ένας μαθητής της Τρίτης λυκείου περνούσε το 95% του χρόνου του μέσα στο δωμάτιο και αυτό είναι λίγο ψυχοφθόρο».

Παράλληλα, αναφέρει ότι «με βοήθησαν πάρα πολύ οι καθηγητές μου, όπως και οι γονείς μου, οι οποίοι φρόντιζαν να με ηρεμούν».